Handige apps voor rolstoelgebruikers

Handige apps voor rolstoelgebruikers

Er zijn tal van handige apps beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om het dagelijks leven van rolstoelgebruikers te vergemakkelijken en hun mobiliteit te verbeteren. Deze apps bieden een breed scala aan functies en diensten, variërend van toegankelijkheidsinformatie tot routeplanning en sociale interactie. Hier zijn enkele handige apps voor rolstoelgebruikers:

Wheelmap is een app die rolstoeltoegankelijke plaatsen in kaart brengt. Gebruikers kunnen locaties beoordelen op basis van hun toegankelijkheid en gedetailleerde informatie delen over de beschikbare faciliteiten zoals hellingbanen, liften en aangepaste toiletten.

Ongehinderd biedt een app  aan die mensen met een beperking de mogelijkheid biedt om op elk moment en op elke locatie toegankelijkheidsinformatie van openbare plaatsen in Nederland te raadplegen. Een toegewijd inspectieteam evalueert locaties namens zowel gemeenten als bedrijven.

WheelMate is een app die rolstoeltoegankelijke toiletten en parkeerplaatsen in de buurt in kaart brengt. Het is handig voor onderweg en zorgt ervoor dat rolstoelgebruikers gemakkelijk toegang hebben tot essentiële voorzieningen.

  • Fuelservice

Fuelservice is een app die laat zien welke tankstations hulp aanbieden bij het tanken. Vooraf meld je je aan bij een van de stations in de app en dan wordt je geholpen bij je tankbeurt.

  • iExit

Deze app is handig voor reizigers die in Amerika met de auto reizen. iExit biedt informatie over toegankelijke voorzieningen bij afritten langs snelwegen, zoals rolstoelvriendelijke restaurants, tankstations en hotels.

  • Hogenood

 Deze app helpt je bij het zoeken naar een toegankelijk openbaar toilet. Hoge nood verzameld locaties van openbare toiletten in Nederland en België.
Druk op het tandwiel-icoon in de instellingen en schakel de optie “Rolstoeltoegankelijk” in.

Deze apps kunnen rolstoelgebruikers helpen om gemakkelijker en zelfverzekerder deel te nemen aan het dagelijks leven, zowel lokaal als tijdens het reizen. Het is belangrijk om te onthouden dat de beschikbaarheid en functionaliteit van apps kunnen variëren afhankelijk van de regio, dus het kan nuttig zijn om te controleren welke apps het meest geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften en locatie.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste tips en nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwbrief

Selecteer lijst(en):