Aangepaste accommodaties Friesland

B&B - Pension Perruque

Aangepaste accommodatie Friesland Koudum

Deze B&B/pension is van de eigenaren Rogier en Iris. Ze hebben 10 comfortabele kamers en 2 appartementen gevestigd in het voormalig politiebureau van Koudum.

Kamer ‘de Aspirant’ is een comfortabele en royale 2-persoonskamer met eigen badkamer, gelegen op de begane grond.  De kamer en badkamer zijn drempelloos en qua breedte geschikt voor rolstoelgebruik. Op het toilet zijn twee neerklapbare beugels aanwezig en bij de douche is een opklapbaar douchzitje aanwezig. De badkamer is inclusief grote en kleine handdoeken, zeepjes en shampoo.

De kamer is voorzien van 2  comfortabele boxspringbeddden (80×200) en alle gemakken zoals kledingkast, bureau, Smart TV,  waterkokertje en koffie/thee.

Hotel Stadhouderlijkhof

Midden in het centrum van Leeuwarden is het historierijke  Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof gelegen. Het hotel is gevestigd in een voormalig paleis, dat tot 1971 in handen was van de Nederlandse Koninklijke familie.

Door de jaren heen heeft het paleis vele bewoners gekend, het pand kent dan ook een rijke geschiedenis. Sinds 2007 is het hotel in handen van Fletcher Hotels en kunt u hier vorstelijk overnachten in Leeuwarden. De hotelkamers van Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof zijn van alle gemakken voorzien en u kunt hier dan ook prinsheerlijk wakker worden.

De luxe is ook doorgevoerd in het restaurant van Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof. Restaurant Us Heit heeft naast de uitbundig koninklijke inrichting, ook een prachtige royale menukaart. Tevens heeft het hotel een historische binnentuin met terras en zalen voor private dining. Gasten kunnen vorstelijk dineren en lunchen met op de achtergrond het indrukwekkende, 18e-eeuwse decor.

Hotel Almenum

Hotel Almenum – het sfeervolle stadslogement is gevestigd in een gerenoveerd, 17e-eeuws pakhuis en 4 arbeidershuizen. Er is een romantische binnenplaats waar u kunt bijkomen van een drukke dag.

De ruime appartementen van het Almenum hebben een eigen ingang. Ze zijn allemaal voorzien van een badkamer met een bad en gratis WiFi.

Voor rolstoel afhankelijke gasten hebben we een goed toegankelijk appartement met o.a. een ruime entree, brede deuren, aangepaste badkamer met in hoogte verstelbare wastafel, ruime douche met beugels en doucherolstoel (trippelaar). Elektrisch in hoogte verstelbaar toilet en ruimte voor assistentie. In de slaapkamer 2 seniorenbedden met verstelbare bodems. De huiskamer beschikt over voldoende vrije ruimte. 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):