Casa Vicens, rolstoeltoegankelijk

Casa Vicens

Midden in de charmante straatjes van Barcelona, tussen de traditionele huizen, vind je een echt pareltje: Casa Vicens, een van de vele prachtige creaties van de beroemde architect Gaudí. Wat dit huis zo speciaal maakt, is niet alleen zijn schoonheid, maar ook zijn historische betekenis. Casa Vicens was namelijk het allereerste project van Gaudí, en zoals we allemaal weten, zijn primeurs altijd iets bijzonders.

Het werd oorspronkelijk gebouwd als een zomerresidentie voor de familie Vicens en markeert het begin van Gaudí’s unieke en levendige stijl, die later zijn handelsmerk zou worden. Terwijl Gaudí vaak inspiratie haalde uit de natuurlijke wereld, kun je in Casa Vicens ook zijn meer geometrische benadering bewonderen. Dit huis speelde bovendien een pioniersrol in de opkomst van het modernisme in Catalonië en in heel Europa, waardoor het een waar juweel in de architecturale geschiedenis is.

Wat is er te zien?

Dit voormalige huis is tegenwoordig een museum en dient niet langer als woonplaats. Zodra je binnenstapt, kom je terecht in de hal op de begane grond, waar de museumervaring begint. De permanente collectie, die zich uitstrekt over de eerste en tweede verdieping, is volledig gewijd aan het gebouw zelf, met fascinerende details en geschiedenis. Daarnaast bieden ze regelmatig wisselende tentoonstellingen en activiteiten als onderdeel van het museumprogramma. Maar vergeet niet gewoon te genieten van het prachtig ingerichte huis zelf terwijl je rondkijkt, want dat is hier echt het hoogtepunt.

In de kelder is er een boekwinkel waar je souvenirs en meer kunt vinden, en aan het einde van de tuin wacht het Hofmann Café op je, waar je kunt ontspannen en genieten van een hapje en een drankje. 

Toegankelijkheid van Casa Vicens

Hoewel de hoofdingang van Casa Vicens niet rolstoeltoegankelijk is vanwege trappen, is er personeel beschikbaar bij een alternatieve ingang om rolstoelgebruikers te assisteren. Deze ingang heeft een drempelvrije deuropening en biedt toegang tot Casa Vicens, dat volledig rolstoelvriendelijk is. Er is zelfs een nieuwe brede lift beschikbaar die toegang biedt tot alle verdiepingen, inclusief het dak.

De vloeren in Casa Vicens zijn vlak en glad, waardoor rolstoelgebruikers gemakkelijk kunnen bewegen. Er is een toegankelijke toilet beschikbaar op de benedenverdieping, die ruim is.

Alle informatie over Casa Vicens vind je op hun eigen website: Casa Vicens Gaudí

Meer info over de toegankelijkheid van Spanje vind je op onze pagina: Aangepaste accommodaties – Spanje

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwbrief

Selecteer lijst(en):