Sagrada Familia, rolstoeltoegankelijk

Sagrada Familia

Bij het denken aan Barcelona is er waarschijnlijk één ding dat bij iedereen opkomt: de Sagrada Família. Dit meesterwerk van Gaudí is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest herkenbare symbolen van zowel de stad als het land. Zowel de binnen- als buitenkant van deze kathedraal zijn een bezoek waard. Als je een kaartje koopt, draag je bij aan de bouw ervan, want het is nog steeds niet voltooid. Kun je je voorstellen hoe prachtig het zal zijn als het eenmaal af is?

Wat te zien?

Dit gebouw is als een schatkist vol ontdekkingen.Dat is ook het mooie van dit gebouw; je kunt het tien keer bezoeken en toch dingen ontdekken die je eerder niet had opgemerkt. Dit meesterwerk is zeker niet een gemiddelde kerk, omdat Gaudí zich liet inspireren door de elementen van de natuur bij het ontwerpen van het gebouw.

Bij binnenkomst word je verwonderd door de prachtige glas-in-loodramen. Er is een crypte, een altaar, verschillende kapellen, het koor, het klooster en twee vestibules aan beide zijden. Van buitenaf kun je de torens zien.

Toegankelijkheid van Sagrada Família

Meer dan 65% van de Sagrada Família kan je in een rolstoel bezoeken.
De toegankelijke ingang van de Sagrada is aan de achterkant, in de straat genaamd Carrer Sardenya. Zodra je daar bent, zal een medewerker je door de draaihekken begeleiden om je naar binnen te brengen. Het interieur heeft een gladde en vlakke vloer. Er is ook voldoende ruimte om te bewegen, ondanks andere bezoekers. Helaas zijn de torens niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Als je klaar bent met rondwandelen door de kerk, kun je met een helling naar het museum. Daar kun je alles ontdekken wat je ooit wilde weten over Gaudí, zijn kunst en de Sagrada Família.

Als je de borden volgt, vind je het toegankelijke toilet. Er is één ding om te vermelden: de deuren zijn een beetje smal. Dit betekent dat sommige rolstoelen er mogelijk niet door passen. Als je het aan het personeel vraagt, zullen ze de deur voor je openen.

Lees alle info over de Sagrada Familia op hun eigen website: Sagrada Família
Ben je opzoek naar aangepaste accommodaties in Spanje? Kijk dan op: Aangepaste accommodaties – Spanje

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):