Telefèric Montjuic

Telefèric de Montjuïc

Dit is een kabelbaan die je meeneemt naar de prachtige Montjuïc-heuvel in Barcelona. 
Je kunt gemakkelijk de bus of metro nemen om op de Montjuïc-heuvel te komen, maar we adviseren om de Telefèric te overwegen! Het is absoluut de handigste manier om boven op de heuvel te komen. De kabelbaan is volledig rolstoeltoegankelijk, en je hebt een prachtig uitzicht op de skyline van Barcelona vanuit de gondel. Het personeel staat altijd paraat als je assistentie nodig hebt.

Waar ligt Telefèric de Montjuïc?

Allereerst ga je naar Avinguda de Miramar 30, aan de voet van de Montjuïc-heuvel. Je kunt er met de taxi, bus of metro naartoe. Ten tweede, koop je een kaartje bij het loket (online kun je zelfs korting krijgen) en geniet je van deze geweldige ervaring!

Wat is er te zien?

Deze kabelbaanrit heeft verschillende haltes waar je kunt in- en uitstappen met je kaartje. De eerste halte heet Parc Montjuïc, waar je allerlei interessante bezienswaardigheden vindt, waaronder het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië, Fundació Miró, Poble Espanyol en het Etnologisch Museum van Barcelona.

Ga weer aan boord voor de volgende stop: Castell. Hier kun je het kasteel van Montjuïc bezoeken, een historische schat die je niet mag missen! In dit uitgestrekte gebied kun je veel ontdekken over de geschiedenis van de stad.

Ten slotte kom je bij de halte Mirador, wat ‘uitkijkpunt’ betekent. Hier kun je genieten van adembenemende uitzichten en groene parken, waaronder Mirador de l’Alcalde, de Miramar-tuinen en de Mossèn Costa I Llobera-tuinen. Dit is de perfecte plek om te ontspannen. Bovenop de heuvel vind je botanische tuinen, Poble Espanyol, en nog veel meer interessante plekken!

Alle informatie over Telefèric de Montjuïc vind je op hun eigen website: Telefèric de Montjuïc
Ben je opzoek naar aangepaste accommmodaties in Spanje? Kijk dan op: Aangepaste accommodaties – Spanje

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Selecteer lijst(en):