Tenderhaven

Wat is een tenderhaven?

Een tenderhaven verwijst naar een haven waar een cruiseschip niet rechtstreeks kan aanmeren, vanwege de beperkte diepgang van het water of het ontbreken van een geschikte aanlegplaats. In plaats daarvan wordt een tenderhaven bereikt door gebruik te maken van kleine bootjes, bekend als tenders of tenderboten. Deze tenderboten vervoeren passagiers tussen het cruiseschip en de kust, waardoor ze de kans krijgen om te genieten van bestemmingen die anders ontoegankelijk zouden zijn.

Helaas zijn de meeste tenderhavens niet toegankelijk als je rolstoel gebonden bent. Weet dus voor je gaat cruise welke havens je wel en welke je niet van boord kan. Dat voorkomt een hoop teleurstelling.

Rolstoelvakantie Noorwegen, Tenderhaven

Welke haven is een tenderhaven?

Bij de cruises met zorg of begeleiding, zetten wij dat al bij de vaarroute erbij. Voor alles andere cruises weten we uiteraard ook waar wordt gevaren met tenderboten.
Let op! In sommige havens wordt niet getenderd of juist wel door verschillende cruisemaatschappijen.

Wil je voordat je boekt zeker weten welke havens er tijdens een cruise een tenderhaven is? Geef dat dan aan bij je offerte-aanvraag.
Kan je zelf beslissen of de cruise voor jou geschikt is.

Het Betoverende Karakter

Tenderhavens zijn vaak gelegen op afgelegen eilanden of langs kusten waar grotere schepen niet kunnen aanleggen. Hierdoor behouden ze vaak hun natuurlijke schoonheid en charme. Als je wel in een tenderboot kunt stappen, word je begroet door een adembenemend uitzicht op de kustlijn en het glinsterende water. Dit betoverende karakter van tenderhavens maakt ze perfect voor het vastleggen van onvergetelijke vakantieherinneringen.

Alle andere informatie over cruise vind je op Toegankelijk cruise

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):