Casa del Tulipano

Casa Del Tulipano

Faciliteiten:

  • WiFi
  • Wasmachine
  • Hond mag mee
  • Supermarkt op 400m
  • Centrum op 11 km
  • Vliegveld (Genua) op 104km
  • Wintersluiting: 1 november – 15 april

Casa del Tulipano ligt in het pittoreske Bossolasco, in de heuvelachtige streek Alta Langa van Piemonte, ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Turijn. Het appartement, op een hoogte van 800 meter, is ideaal voor een vakantie in het voorjaar, de zomer of de herfst. Vooral in het naseizoen, van half september tot eind oktober, is het hier prachtig met oogstfeesten en een kleurrijk herfstlandschap.

Het dorp Bossolasco staat bekend als ‘Il Paese delle Rose’, dankzij de vele rozen die de gevels van de kleurrijke huizen en historische gebouwen sieren. In het gezellige centrum vind je twee supermarktjes, een apotheek, tabakswinkel, postkantoor met geldautomaat en diverse restaurants op loopafstand van Casa del Tulipano. Zo kun je ’s avonds zonder auto genieten van een diner en een wandeling door het dorp.

Casa del Tulipano biedt twee appartementen, beide geschikt voor 6 personen. Het appartement op de begane grond is volledig rolstoelvriendelijk, terwijl het appartement op de eerste verdieping dat niet is. Perfect als je met een groep tot 12 personen reist. Er is een privé parkeerplaats met voldoende ruimte voor een busje, maar door de heuvelachtige omgeving is een elektrische rolstoel of duwondersteuning aan te raden.

In het dorp vind je een openbaar buitenzwembad dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Hoewel er geen tillift aanwezig is, staat de badmeester klaar om te helpen bij het water. Ook honden zijn welkom in Casa del Tulipano, maar houd er rekening mee dat er geen grote uitlaatplekken zijn in het dorp. Voor lange wandelingen met je hond moet je naar een nabijgelegen rivier of meertje rijden.

Boek je verblijf in Casa del Tulipano en ontdek het beste van de Langhe, van prachtige natuur tot gezellige dorpjes en lokale delicatessen.

Toegankelijk appartement

Het rolstoeltoegankelijke appartement op de begane grond van Casa del Tulipano biedt comfort en ruimte voor maximaal 6 personen. Met drie tweepersoons slaapkamers, twee badkamers en een volledig uitgeruste keuken is dit appartement ideaal voor een zorgeloze vakantie. Twee slaapkamers hebben openslaande deuren naar het zonnige balkon, terwijl de derde slaapkamer aan de voorzijde van het appartement ligt, met grote ramen voor veel natuurlijk licht.

De natuurstenen vloer in het hele appartement zorgt niet alleen voor een stijlvolle uitstraling, maar is ook praktisch, omdat het gemakkelijk schoon te houden is en in de zomer aangenaam koel blijft. De woonkamer biedt een comfortabele zithoek, een eettafel voor zes personen, wifi, een smart-tv, internetradio en een keuken met vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot het ruime balkon, waar je ’s avonds kunt genieten van een hapje en drankje.

Volledig rolstoelvriendelijk

Dit appartement is volledig drempelvrij en rolstoeltoegankelijk. De keuken heeft geen onderkastjes, waardoor je gemakkelijk met een rolstoel onder het aanrecht kunt. De grootste slaapkamer is ruim genoeg voor een elektrische rolstoel en voorzien van een schuifdeur, schuifkast en een elektrisch verstelbaar hoog-laag bed. 

De aangepaste badkamer heeft een schuifdeur, een onderrijdbare douche met opklapbaar douchezitje en steunbeugels aan de muur. Daarnaast beschikt de badkamer over een toilet met opklapbare beugels en een wastafel met verstelbare spiegel. Een losse douchestoel is ook aanwezig. De tweede badkamer is uitgerust met een stortdouche, toilet en een ruime wastafel.

Het balkon is voorzien van een stevig hekje, zodat kleine kinderen en huisdieren veilig kunnen verblijven zonder direct toegang te hebben tot de parkeerplaats. Het smalle balkon aan de achterzijde is eveneens toegankelijk voor rolstoelen via drempelhulpen.

Perfect voor groepen
Casa del Tulipano heeft twee appartementen, beide geschikt voor 6 personen. Je kunt dus ook met een groep van maximaal 12 personen verblijven als je beide appartementen huurt.

 

Aangepaste accommodaties in Italië vind je op: Italië, alle informatie over de toegankelijkheid

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):