Arrecife, Lanzarote

Verken het ruige, vulkanische landschap van Lanzarote, gelegen in de noordoostelijke hoek van de Canarische Eilanden. Dit Spaanse eiland verwelkomt je wanneer je aanmeert in Arrecife, de belangrijkste stad van Lanzarote. Met zijn nieuwe cruiseterminal, Puerto de Cruceros La Marina, biedt Arrecife een bruisende ontvangst voor cruiseschepen, compleet met een moderne shoppingmall. Voor een meer authentieke ervaring kun je ook aanmeren bij de oorspronkelijke ligplaatsen in de industriële haven Los Marmoles.

De naam Arrecife, wat ‘rif’ betekent in het Spaans, is afgeleid van de kustriffen die ooit bescherming boden tegen piraten. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot een levendige stad met een mediterrane sfeer, gekenmerkt door promenades langs de kust en met palmbomen omzoomde straten. Ontdek de charme van El Charco, een getijdelagune waar traditionele vissersboten dobberen en waar elke zaterdag een markt wordt gehouden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.

Terwijl je het eiland verkent, zul je versteld staan van de diversiteit van Lanzarote. Rijdend door kleine stadjes kom je langs wijngaarden in de La Geria vallei, waar wijnstokken beschermd worden door karakteristieke lavastenen. Maak kennis met de erfenis van César Manrique, de beroemde lokale kunstenaar, die zijn stempel heeft gedrukt op de architectuur en het landschap van het eiland.

Vanaf de nieuwe cruisehaven is het slechts een korte wandeling van tien minuten naar het bruisende centrum van Arrecife. Voor gasten die aanmeren bij Los Marmoles is er een iets langere wandeling van een half uur, maar er is ook de optie van een shuttlebus of een hop-on-hop-off treintje naar het strand en de nabijgelegen bezienswaardigheden.

Wat valt er te beleven op Lanzarote? Naast het verkennen van Arrecife met zijn winkels en restaurants, is een bezoek aan het vulkanische park Timanfaya een absolute must. Huur een auto of maak een excursie om dit indrukwekkende landschap te verkennen, waar de sporen van vulkanische activiteit nog altijd zichtbaar zijn. Proef de unieke gerechten bereid op de warmte van de vulkaan en laat je betoveren door de kracht en schoonheid van de natuur op dit bijzondere eiland

 

Wat is er zoal te doen in Arrecife, Lanzarote:

  1. Het vulkanische park Timanfaya
  2. Een moderne kunst museum dat zich in Castillo San José 
  3. Dichtbij in Arrecife het strand Playa del Reducto
  4. Zout water lagoon
  5. Castillo San Gabriel

Nog meer indormatie over Lanzarote vind je op onze blog over Lanzarote.

Cruiseterminal informatie

Er is in de winkelstraat een internetcafé, recht tegenover de supermarkt. WiFi is ook vaak aanwezig in de aanwezige cafe’s.
Musea zijn vaak gesloten op maandagen.

Mogelijke excursies in Arrecife, Lanzarote:

Timanfaya Park en Groene Lagune Excursie (€ 45,-)

Ontdek de prachtige landschappen van Lanzarote terwijl je bent aangemeerd met je cruiseschip. Begin je avontuur met een verkenning naar het zuiden van het eiland, waar je wordt verwelkomd door uitgestrekte wijngaarden die gedijen op vulkanische grond in de wijnstreek La Geria. Hier kun je lokale wijnen proeven te midden van adembenemende natuurlijke schoonheid.

Vervolg je reis naar het indrukwekkende Timanfaya Nationaal Park, waar je wordt betoverd door de ongerepte landschappen gevormd door zes jaar aan vulkanische activiteit. Bewonder de uitgestrekte lavavelden en laat je verwonderen door de kracht van moeder natuur.

Na deze onvergetelijke ervaringen, duik je dieper in de wonderen van geothermische energie. Maak een onvergetelijke kameeltocht langs de vulkanische kustlijn en breng een bezoek aan de betoverende Groene Lagune. Laat je verrassen door de unieke flora en fauna die gedijen in dit unieke ecosysteem.

Kortom, laat je betoveren door de ongeëvenaarde schoonheid en diversiteit van Lanzarote tijdens deze onvergetelijke excursie vanuit de haven. Verrijk je reis met authentieke ervaringen en laat je verwonderen door de natuurlijke wonderen die dit prachtige eiland te bieden heeft.

De tour duurt ongeveer 5 uur 

Lanzarote
De mooiste hotels voor mensen met een zorgvraag

Vulkaanwandeling (€ 49,-)

Ontdek de fascinerende wereld van vulkanen tijdens onze informatieve route door het natuurpark Los Volcanes op Lanzarote. Bewandel lavastromen en beklim vulkaankegels waar je wordt getrakteerd op adembenemende uitzichten op spectaculaire kraters, lavatunnels, en lavameren.

Dit beschermde gebied belichaamt het oude en historische vulkanisme van Lanzarote, gevormd door uitbarstingen tussen 1730 en 1736, en opnieuw in 1824. De vulkanische structuren zijn prachtig bewaard gebleven dankzij het droge klimaat van Lanzarote, waardoor het landschap fungeert als een openluchtmuseum voor vulkanologie.

Tijdens deze wandeling kun je de langzame maar constante evolutie van het leven op lava waarnemen, en krijg je inzicht in hoe onze planeet er miljoenen jaren geleden uitzag. Ontdek hoe de innerlijke krachten van de aarde werken terwijl je je verwondert over het landschap dat lijkt te zijn ontleend aan een andere wereld.

De stadwandeling duurt ongeveer 3 uur.

Wil je een va deze excursies gaan maken? Zoek je een andere excursie? Of wil je een reisbegeleider mee die Nederlands praat? Neem dan contact met ons op.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):