Aangepaste accommodaties Drenthe

Tuinhuis op het broeck

Aangepaste accommodatie Assen

Sinds 2018 Iser een gloednieuw tuinhuis gebouwd in Scandinavische stijl. Het tuinhuis dankt zijn naam aan de landschappelijke ligging. Een broeck is een laaggelegen en moerassig gebied. Het tuinhuis ligt aan de Broeklaan in Assen, een straat die al eeuwen door de broeklanden ten zuiden van het Asserbos loopt. Tegenwoordig wordt het grondwaterpeil overigens lager gehouden en is er van moeras niet meer te spreken. Ruimte en privacy spreken voor zich, er zit 50 meter tuin tussen het woonhuis en het tuinhuis!

Het tuinhuis is geschikt voor maximaal vier personen, beschikt over een uitermate ruime badkamer en volledig uitgeruste keuken. WiFi is gratis beschikbaar. Het tuinhuis is rolstoelvriendelijk. Er zijn extra brede deuren, geen noemenswaardige drempels. De seniorenbedden zijn met elektrisch verstelbaar hoofd- en voeteneinde. Er is een aangepaste badkamer met aangepast toilet en douchezitje. Een onderrijdbare keuken, ruime buitenruimte op het terras, allergie vriendelijk: gladde vloeren, geen huisdieren toegestaan. Er is buiten een stopcontact om bv. een scootmobiel of elektrische fiets op te laden.

Voor boeken: Tuinhuis op het Broeck

Vakantiehuisjes de Duif

Aangepaste accommodatie de Kiel

De Duif is een kleinschalig particulier vakantieparkje met 5 vakantiehuisjes. Vakantiehuis Mirjam is rolstoel-aangepast. De woonkamer is ruim, zonder overdaad aan meubels, en toch gezellig. In het salongedeelte staat een mooie bank met stevige hoge zit, een comfortabele electrisch bedienbare alle-standen-sta-op-stoel en een moderne salontafel. In de keuken zijn heel wat aanpassingen gemaakt voor rolstoelers. De kookplaat is verlaagd en onderrijdbaar, net als de gootsteen. De keukenkraan is groot en met een lichte aanraking bedienbaar. Bijna alle keukenspullen zijn vanuit de rolstoel onder handbereik. Staande mensen moeten af en toe bukken :-).  De badkamer is lekker ruim.. De (wegneembare)toiletverhoging en toiletsteunen, de handvatten bij de douche, lichtgewicht verplaatsbare douchestoel en anti-slip tegelvloer ondersteunen uw veiligheid. Voor de grote gekantelde spiegel kan ieder mens zichzelf van top tot teen bewonderen. Een van de twee slaapkamers heeft een, licht verhoogd, 1-persoons bed met (wegdraaiende) papegaai. Daar kan het tweede 1-persoonsbed tegenaan gerold worden. Dus u heeft de keuze tussen apart slapen of samen genieten van een 170cm breed bed. In de tweede slaapkamer staan 2- 1 persoonsbedden. Verder zijn er: grote platscherm-tv, radio-cd speler en de goede selectie boeken

Boeken bij: Vakantiehuisjes De Duif

De Hondsrug

Aangepaste accommodatie Drenthe

Op vakantie met de kinderen in een prachtige omgeving? Dan is een luxe bungalow huren in Drenthe op Camping de Hondsrug absoluut een goed idee. Deze camping is namelijk een waar kinderparadijs.

De bungalow is voorzien van een royale woonkamer, open keuken, middenkamer en 2 slaapkamers. De royale woonkamer is voorzien van een comfortabele bank met longchair. De open keuken is volledig ingericht en voorzien van alle gemakken, zoals een 4-pits gastoestel, combimagnetron, koffiezetapparaat en waterkoker.  Er zijn in totaal 2 slaapkamers, één met een 2-persoonsbed en een slaapkamer met een stapelbed en een 1-persoonsbed.

 De badkamer is voorzien van inloopdouche met thermostaatkraan, wastafel en toilet. Bij het toilet zijn 2 opklapbare steunen en in de doucheruimte zit ook een handgreep.
De auto kun je naast de bungalow parkeren. Tevens staat naast de bungalow een klein schuurtje waar je de tuinset met parasol kunt vinden en waar je een fiets kunt stallen.

Boeken bij: De Hondsrug

De Eeserhof

Eeserhof Aangepaste accommodatie Twente

Nabij Borger, de Hunebed hoofdstad van Nederland, midden in de bosrijke omgeving van Drenthe, ligt het hotel, oorspronkelijk was het een boerderij gecombineerd met een huiskamer café. Later werd het een volwaardig café met zaalruimte voor toneel en feesten en partijen.  Rond de eeuwwisseling vond een ingrijpende uitbreiding plaats, middels de aanbouw van zaalruimte en 18 hotelkamers.

De omgeving van Eeserhof nodigt uit tot recreatief gebruik middels o.a. fietsen, wandelen, mountainbiken, golfen en paardrijden. Ook het bezoeken van Hunebedden, festivals, culturele evenementen, stranden bij bos meertjes, musea en binnensteden zijn geliefde activiteiten.

Het hotel beschikt over 9 kamers op de begane grond.
Daarvan zijn 3 kamers ingericht voor gasten met een lichamelijke beperking.
Voor hen zijn de volgende aanpassingen gedaan

  • drempelvrije kamer
  • verhoogd toilet
  • douche met zitje
  • beugels aan weerszijden van het toilet

Verder is er een invalidentoilet in het restaurantgedeelte aanwezig,en is de gehele begane grond rolstoelvriendelijk ingericht. Huisdieren zijn toegestaan, echter liever niet in het restaurant. Dineren met de hond aan tafel kan in de brasserie, uiteraard is menukaart daar gelijk aan het restaurant.

Boeken bij: Eeserhof

De koekoekshof

Aangepaste accommodatie, begeleide reizen

Dit gezellige familiehotel met restaurant is gelegen in het hart van Drenthe in het pittoreske esdorp Elp. De plaatsen Westerbork, Beilen, Hoogeveen en Assen vindt u in de directe omgeving en ook diverse bezienswaardigheden vindt u op korte afstand van hotel De Koekoekshof.

Verschillende fiets- en wandelpaden lopen langs het hotel. U sluit zo aan op het fietsknooppunten-netwerk, maar er liggen ook mooie routes voor u klaar.

Door de unieke sfeer en Drentse gastvrijheid voelt u zich onmiddellijk thuis. Niets wordt nagelaten om uw verblijf tot een succes te maken.

Het hotel heeft 2 aangepaste kamers. Het zijn ruime kamers op de begane grond en de aanpassingen zitten met name in de badkamer (open douche zonder drempels en met stoeltje, toilet met beugels, verhoogde wastafel)

Boeken bij: de Koekoekshof

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief