Wachtershof

Wachtershof

Faciliteiten:

  • In overleg met de gastvrouw is ontbijt, eenvoudige maaltijd op bepaalde momenten in de week en boodschappenservice mogelijk. 
  • Ook kan zij meedenken met het inregelen van zorg of leveren van (leen/huur)hulpmiddelen.

Gastenverblijf Wachtershof is gelegen aan de rand van het gezellige, toeristische dorp Zuidlaren. Met zicht op de landerijen en nabij molenmuseum De Wachter, een heerlijk plekje om op adem te komen.
Het appartement heeft geen drempels en binnen brede schuifdeuren (110 cm). 

Slaapkamer

Op de begane grond is er plek voor 2 á 3 gasten, in de ruime slaapkamer staan twee hoog-laag boxspringbedden en in de woonkamer is een ’twijfelaar’ slaapbank (110×190 cm). 

Boven is, naast het kantoor van de familie zelf, nog een kleine kamer met een stapelbed, keukenblokje en apart toilet (alleen per trap bereikbaar).

De ruime slaapkamer is voorzien van twee comfortabele boxspring hoog/laagbedden (90×210) met ruimte rondom om vanuit de rolstoel de transfer te maken. Matrashoogte in de laagste stand is 54 cm, de ruimte onder het bed is 11 cm (voor een tillift). Op 1 van de 2 bedden kan een bedpapagaai en bedsteun gemonteerd worden.

Badkamer

Aansluitend aan de slaapkamer is de aangepaste badkamer met onderrijdbare wastafel (hoogte wastafelrand 94 cm, breedte wastafelmeubel 82 cm) en opklapbare beugels bij het toilet (hoogte 50cm). Er is eventueel ook een toiletverhoger beschikbaar. 

In de inloopdouche is een verwarmde zitbank gemetseld (hoogte 45 cm). 
Een losse douchestoel op poten is ook beschikbaar. 
Bij de wastafel hangt nog een opklapbaar zitje (hoogte 51 cm).

Keuken

De open keuken is deels onderrijdbaar bij de wasbak en het elektrisch fornuis maar heeft een ‘normale’ werkhoogte (94 cm, onderrijdhoogte 75 cm). De diepte van het onderrijdbare gedeelte is wel beperkt. 

Ook beschikt het gastenverblijf over een ruim terras. Op dit terras staat o.a een rolstoeltoegankelijke picknicktafel.

Living

Een gezellige eet-woonkamer met praktische eetbank en zitgedeelte met relaxfauteuil.

Vraag gerust naar de hulpmiddelenbox, waar handige spullen is zitten voor gasten die bijvoorbeeld éénhandig dienen te functioneren of minder kracht ervaren in de handen.
Kortom, een compleet huis voorzien van vele gemakken.

Graag tot ziens in Wachtershof!

Aangepaste accommodaties in Nederland vind je op: Nederland, alle informatie over de toegankelijkheid

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):