Bierbrouwerij de Koninck

Brouwerij de Koninck

Langs de Boomgaardtstraat in Antwerpen bevindt zich Brouwerij De Koninck, een bierbrouwerij die al sinds 1833 bestaat, opgericht door Johannes Vervliet. Gedurende de jaren heeft De Koninck zijn plaats als een iconisch deel van Antwerpen verdiend. Vooral het ‘bolleke’, het karakteristieke bierglas waarin De Koninck wordt geserveerd, heeft bijgedragen aan de bekendheid van De Koninck als een geliefd symbool van Antwerpen. Dit amberkleurige bier van hoge gisting heeft zelfs een officiële erkenning als streekproduct.

Naast het bekende amberbier produceert de brouwerij ook andere bieren, zoals De Koninck Triple d’Anvers en het blonde Wild Jo-bier, geïntroduceerd in 2015. De Triple d’Anvers is een zwaarder bier met een alcoholpercentage van 8%. Het heeft een harmonieuze smaak met lichte bitterheid, subtiele zoetheid en opvallende fruitigheid. Wild Jo is een blond bier met 5,8% alcohol en wordt door de makers omschreven als wild en levendig, hoewel de beoordeling hiervan persoonlijk is. 

Sinds de overname door Brouwerij Duvel-Moortgat in 2010 wordt er hard gewerkt aan de verdere promotie van De Koninck-bieren. In 2015 werden nieuwe etiketten voor de flessen geïntroduceerd, waarin de sterke band met Antwerpen wordt benadrukt. Opvallend is de knipoog naar IPA-bieren, met “APA” op de etiketten, wat staat voor Antwaarp Pale Ale. Een andere slimme zet van de brouwerij was de vernieuwing van de brouwerijtour, resulterend in een boeiende en mooi vormgegeven rondleiding door de brouwerij, waar je alles leert over de geschiedenis en de bieren van De Koninck.

Rondleiding bierbrouwerij de Koninck

Tijdens de rondleiding word je ondergedompeld in verschillende thematische ruimtes, elk met informatieve elementen over De Koninck en haar bieren, waaronder foto’s, informatiepanelen, video’s en interactieve displays. Alles is overzichtelijk en zorgt voor een leerzame en visueel aantrekkelijke ervaring. Tijdens de tour krijg je zelfs een glimp van het echte productieproces. Naast bierproductie is er in de brouwerij ook ruimte voor andere smaakvolle lekkernijen die goed samengaan met bier, zoals de kaasrijpingskamers van Van Tricht.

Aan het einde van het brouwerijbezoek kom je op plekken waar je de bieren van De Koninck en Duvel-Moortgat kunt proeven, tegen een kleine vergoeding. Wat ons betreft is dit de ideale afsluiting van een bezoek aan de brouwerij.
De rondleiding is volledig rolstoeltoegankelijk.

Je kan je kaartje bij de brouwerij kopen (alleen pin). 
← Klik op foto om naar de site van de brouwerij te gaan.

Wil je meer weten over Antwerpen? Kijk dan op onze site: Antwerpen

Ben je opzoek naar toegankelijke accommodaties in België? Kijk dan op: Aangepaste accommodaities – België

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):