Tivoli Gardens

Tivoli Gardens

In het centrum van Kopenhagen bevindt zich het op een na oudste pretpark ter wereld, Tivoli-Gardens. Al sinds 1843 biedt Tivoli-tuinen een schat aan fantastische ervaringen. Verheug je op leuke attracties, schilderachtige omgevingen, een boeiend entertainmentprogramma, heerlijke culinaire belevenissen en onvergetelijke herinneringen voor iedereen.

De hoofdingang aan de Vesterbrogade en de ingang bij het Centraal Station aan de Bernstorffsgade zijn beide rolstoelvriendelijk. Bij aankomst bij de hoofdingang staan er borden die aangeven welke ticketkiosken geschikt is voor rolstoelgebruikers. Het park heeft geplaveide paden en enkele licht heuvelige gedeelten. Het park heeft diverse gebieden, sommige met kermisattracties en andere delen met tuinen en meren waar voldoende zitgelegenheid is voor wie rust zoekt. Er is ook een aquarium dat toegankelijk is via een lift. Voor toegang tot het aquarium geldt een extra toegangsprijs, waardoor het meestal niet te druk is. De winkels en restaurants zijn rolstoelvriendelijk of voorzien van hellingbanen.

Helaas zijn de kermisattracties over het algemeen niet toegankelijk voor mensen met mobiliteitsbeperkingen. Op de website van Tivoli Gardens geven ze aan welke attracties wel of niet toegankelijk zijn. Helaas zijn sommige als toegankelijk aangegeven attracties, niet echt toegankelijk (door bv een paar treden die je eerst op moet).

Er zijn rolstoelen te leen en er zijn ook oplaadpunten voor elektrische rolstoelen. Hulphonden zijn toegestaan.

Je kunt kaartjes kopen bij Tivoli Gardens. 
← Klik op de foto om naar de website van Tivoli Gardens te gaan.

Ben je opzoek naar een aangepaste accommodatie in Denemarken? Kijk dan eens op onze pagina: Denemarken, alle informatie over toegankelijkheid

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandlijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):