London Eye

London Eye

De London Eye is een reuzenrad aan de zuidelijke oever van de rivier de Theems in Londen. Het is het hoogste reuzenrad zonder steunpilaren in Europa en de meest bezochte betaalde toeristische attractie in het Verenigd Koninkrijk, met jaarlijks meer dan drie miljoen bezoekers. Dit iconische bouwwerk heeft vaak een rol gespeeld in de populaire cultuur.

Het rad is 135 meter hoog en heeft een diameter van 120 meter. Bij de opening in 2000 was het ’s werelds hoogste reuzenrad. Later werd deze hoogte overtroffen door onder andere de Star of Nanchang, China (160 meter) in 2006, de Singapore Flyer (165 meter) in 2008, de High Roller in Las Vegas (167 meter) in 2014, Ain Dubai (250 meter) in 2021 en de Sun of Moscow (140 meter) in 2022 . Wat de London Eye uniek maakt, is dat het slechts aan één kant wordt ondersteund, in tegenstelling tot deze hogere voorbeelden. De exploitanten beschouwen het dan ook als ‘het hoogste vrijstaande reuzenrad ter wereld’.

De London Eye was het hoogste publieke uitkijkpunt in Londen totdat in 2013 de Shard-observatiedek op de 72e verdieping met een hoogte van 245 meter werd geopend.

De rolstoeltoegankelijkheid van de London Eye

De London Eye biedt het beste uitzicht in de stad en is rolstoelvriendelijk. Het draait langzaam. Het duurt 30 minuten om een volledige rotatie te maken, dus je hoeft je geen zorgen te maken dan je misselijk wordt.

De London Eye bevindt zich aan de Theems, tegenover de Big Ben.
De route vanaf de Westminster Bridge heeft trappen, dus benader de attractie vanuit het oosten of vanaf de Waterloo Bridge. 

Het personeel zal het reuzenrad volledig stoppen om een hellingbaan uit te zetten voor mindervalide bezoekers. Rolstoelen mogen maximaal 94cm breed zijn.

Je kunt bij de London Eye een kaartje kopen. 

← Voor de website over de London Eye: Klik op foto hier naast.

Wil je meer informatie over Londen? Kijk dan eens op onze pagina: Toegankelijk Londen 

Ben je opzoek naar een aangepaste accommodatie in Engeland? Die staan op: Aangepaste accommodaties – Engeland

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):