National Museum of Scotland

National Museum of Scotland

Het National Museum of Scotland in Edinburgh is een toonaangevend museum dat gewijd is aan het rijke erfgoed van Schotland. Het National Museum of Scotland herbergt tegenwoordig zowel nationale als internationale collecties op het gebied van wetenschap, technologie, natuurhistorie en wereldculturen.

Het museum is centraal gelegen in Edinburgh, aan Chambers Street, vlakbij de kruising met de George IV Bridge. Wat het bijzonder maakt, is de harmonieuze combinatie van twee gebouwen met elk een eigen karakter. Het National Museum of Scotland bevindt zich in een modern pand dat in 1998 zijn deuren opende. In tegenstelling daartoe werd het voormalige Koninklijk Museumgebouw in 1861 opgetrokken en gedeeltelijk in 1866 geopend. Dit historische gebouw kenmerkt zich door een prachtige Victoriaanse Venetiaanse Renaissancegevel en een imposante centrale hal met een constructie van gietijzer, die de volledige hoogte van het gebouw beslaat. Toegang tot dit museum is gratis, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

De rolstoeltoegankelijkheid van het National Museum of Scotland

Er zijn vier aangewezen openbare parkeerplaatsen beschikbaar voor gehandicapte bezoekers in Chambers Street. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Deze parkeerplekken kunnen niet vooraf gereserveerd worden. De gelijkvloerse toegang tot het museum is via de hoofddeuren naar de entreehal aan Chambers Street en de Tower-ingang op de hoek van Chambers Street en de George IV-brug. Het museum is volledig rolstoeltoegankelijk, met op bijna elke verdieping een rolstoeltoegankelijk toilet. Kleine scootmobielen zijn toegestaan.  Er zijn ook rolstoelen te huur, deze zijn niet te reserveren. Hulphonden zijn welkom.

Ben je op zoek naar een aangepaste accommodatie in Schotland? Kijk dan eens op: Schotland, alles over de toegankelijkheid

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):