Schotse Hooglanden

Het echte Schotland, zoals wij vaak voor ogen hebben, met het typisch grillig landschap vol granieten bergtoppen met bosjes, grassen en mos, maar je hebt ook plekken, waar het landschap glooiend en zacht is. Het is natuurlijk ook het gebied van de meren, de beroemde ‘lochs’. Een heerlijk gebied om te wandelen, maar ook leuk voor cultuurzoekers, zoals historische Inverness of de Clava’s (prehistorische grafstenen).

Gelegen in de prachtige Schotse Hooglanden bij Inverness ligt het luxe 4 sterren hotel, hotel the Kingsmills. Het hotel is een mix van historische traditie en hedendaags design en ligt zo’n 1,5 kilometer van het centrum. Er zijn 147 kamers, waarvan 5 aangepaste kamers met een douche met douchezitje en beugels en een onderrijdbare wastafel en een toilet met beugels. Heerlijk is hier de tuin met 4 hectare vol grasvelden, bomen en bloemperken en natuurlijk een terras om hiervan te genieten.

Geniet tijdens het verblijf van Inverness, de hoofdstad van de Schotse Hooglanden, ga zeker naar Loch Ness, maar voor echte Schotse natuurschoon moet je naar het Cairnsgorms National Park en/of Glen Cloe, dat je bekend voor zal komen als je van Harry Potterfilms houdt of de Bondfilm Skyfall hebt gezien.

Schotse Hooglanden

Maatwerkreizen Schotland in aangepaste accommodatie
Schotse hooglanden, rolstoelvakantie

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):