Vrijwilliger voor reisbegeleiding

Vrijwilliger voor reisbegeleiding

Als vrijwilliger voor reisbegeleiding maak jij reizen mogelijk voor mensen die een beetje ondersteuning zoeken.

A tot Z reizen is een reisbureau dat zich inzet voor het creëren van onvergetelijke reiservaringen voor mensen van alle leeftijden die zorg en/of begeleiding nodig hebben. We organiseren reizen naar diverse bestemmingen over de hele wereld. Als vrijwillige reisbegeleider speel je een belangrijke rol bij het uitvoeren van deze reiservaringen en het begeleiden van onze enthousiaste reizigers.

Wat verwachten wij van een vrijwillige reisbegeleider?

 Als vrijwillige reisbegeleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van reizigers tijdens een reis. Je zorgt ervoor dat de reis soepel verloopt en dat onze reizigers een geweldige ervaring hebben. De reisbegeleiding kan bestaan uit een hele groep begeleiden die verder geen zorg of ondersteuning nodig hebben of een reis begeleiden van gasten die geen zorg nodig hebben maar wel begeleiding.
Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden omvatten:

  1. Reisbegeleiding: Je begeleidt een groep reizigers tijdens de hele reis, zowel op cultureel als praktisch niveau. Je zorgt ervoor dat de reizigers de hoogtepunten van de bestemming kunnen ervaren en biedt waardevolle informatie en inzichten. Die wij uiteraard eerst aan jou zullen geven.

  2. Communicatie: Je fungeert als het aanspreekpunt voor de reizigers en staat klaar om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en ondersteuning te bieden tijdens de reis. Je communiceert helder en duidelijk met zowel de reizigers als met A tot Z reizen.

  3. Veiligheid en welzijn: Je zorgt ervoor dat de veiligheid en het welzijn van de reizigers altijd voorop staan. Tijdens de begeleide reizen met een groep, zal er ook altijd een vrijwilliger in de buurt zijn voor vragen van medische aard.

Je kunt mee als vrijwillige reisbegeleider als je:

  • Een passie hebt voor reizen en het delen van reiservaringen met anderen.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en vermogen om een gast of een groep te begeleiden.
  • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen om te kunnen omgaan met verschillende reissituaties.
  • Organisatorische vaardigheden en het vermogen om te multitasken.
  • Basiskennis van EHBO is een pluspunt.
  • Vloeiende beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk als je mee wil naar het buitenland.

Als jij een avontuurlijke geest hebt, geniet van het begeleiden van anderen en wilt bijdragen aan onvergetelijke reiservaringen, dan nodigen wij jou uit om onderstaand formulier in te vullen. We nemen dan contact op met jou.

Meerdere keuzes mogelijk.

Algemene informatie over vrijwilligerswerk bij A tot Z reizen: Vrijwilligers bij A tot Z reizen

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):