Luxemburg

Luxemburg

Het kleine land Luxemburg ligt tussen België, Duitsland en Frankrijk. En hoewel het misschien niet de plek is die je voor ogen had voor jouw volgende vakantie, biedt dit Groothertogdom genoeg voor bezoekers.
Het land Luxemburg en zijn hoofdstad, de stad Luxemburg, staan ​​bekend om hun geschiedenis.Talrijke gebieden in Luxemburg zijn door de Verenigde Naties aangewezen als cultureel en historisch belangrijk. 

Een reis naar Luxemburg is niet compleet zonder een bezoek aan het schilderachtige platteland. De meeste mensen zullen alleen de hoofdstad bezoeken, maar een groot deel van de charme van Luxemburg ligt buiten de hoofdstad, dus breng zeker een dag of twee buiten de stad door als je eenmaal alle bezienswaardigheden hebt bekeken.

Het meest populaire UNESCO-werelderfgoed van Luxemburg is het beroemde fortificatiesysteem; het beschermde de stad zo goed dat Luxemburg het Gibraltar van het Noorden werd genoemd. De vestingwerken omvatten een enorme wildgroei aan ondergrondse tunnels die bekend staan ​​als kazematten. UNESCO-benamingen zijn ook toegekend aan de foto-installatie The Family of Man in het kasteel van Clervaux en aan de unieke hopprocessie van Echternach.

Openbaar vervoer

Het nationaal openbaar vervoer is gratis voor alle burgers en bezoekers. Treinen, bussen en trams zijn allemaal gratis toegankelijk voor iedereen, wat het gemakkelijk maakt om Luxemburg te verkennen zonder auto. Er zijn zelfs wandel- en wandelpaden die OV-stations met elkaar verbinden, waardoor de stad nog beter bereikbaar is. Dit systeem helpt de kosten laag te houden, aangezien transport een belangrijk onderdeel is van elk reisbudget.

 

 

Aangepaste accommodaties Luxemburg

Aangepaste accommodatie in Luxemburg
Sofitel Luxembourg Le Grand Ducal

Meer informatie over Luxemburg

Begeleide reizen luxemburg
Toegankelijk Luxemburg (stad)

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):