Disneyland Parijs, vakantiepret voor iedereen.

Rolstoelvakantie Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is voor iedereen leuk, wie van de Disneyfiguren houdt, wie voor de spannende attracties gaat, voor wie een leuke tijd wil met kinderen of kleinkinderen, voor iedereen, dus hoogste tijd voor een blog. In deze blog zullen wij ook aandacht besteden aan de rolstoeltoegankelijke mogelijkheden, die Disneyland biedt.

Disneyland Parijs

Ligt in Marne-la-Vallée, een buitenwijk van Parijs. Het park ligt ongeveer 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs.
Een echte Disneylandbelevenis is natuurlijk met overnachting in een van de Disney Hotels en hierin is een enorme keuze. Van een 5-sterrenhotel, zoals Disneyland Hotel tot de 3-sterrenlodges van Disney’s Sequoia Lodge. Voor elke budget zijn er mogelijkheden, zoals één van de 2-sterren (Hotel Santa Fa of Cheyenne), maar ook een bungalow behoort tot de mogelijkheden met Davy Crockett Ranch en het Villages Nature, een vakantiedorp ten zuidoosten van Disneyland Parijs.

Alle hotels hebben faciliteiten voor gasten met een beperkte mobiliteit. Er zijn ook rolstoeltoegankelijke kamers met een extra grote badkamer met onderrijdbare douche, verhoogd toilet en handrail.
Helaas is de gratis pendelbus van hotel naar het park niet rolstoeltoegankelijk, maar een rolstoelaangepaste bus kan worden gereserveerd.

Op naar het park

Ook hier is aandacht voor de toegankelijkheid. Er zijn twee speciale toegangskaarten, waarmee er toegang is tot speciale aangepaste ingangen. Je hebt de priority card, voor bezoekers met een blijvende handicap en de easy access card, voor bezoekers met een tijdelijke beperking. Naast mobiele beperking geldt dit o.a. ook voor visuele beperking, cognitieve of mentale stoornis of autisme. De houder van een van deze card moet worden vergezeld door een bezoeker zonder beperking. Disney medewerkers mogen cardhouders niet begeleiden.

Voor sommige attractie is het noodzakelijk om te kunnen staan en zelfstandig te kunnen lopen. Disney heeft duidelijke toegankelijkheidsgids voor beide parken, waarop overzichtelijk staat aangegeven welke attracties toegankelijk zijn met een beperking en ook in welke mate, zoals de attracties, waarbij er nog wel de noodzaak is om te kunnen staan of te kunnen lopen.

https://www.discoverthemagic.nl/content/downloads/disneyland-paris/dlp-toegankelijkheidsgids-2.pdf

Disneyland Park

Bestaat uit vijf landen vol magie en avontuur en vooral plezier. De ingang tot het park is het Victoriaans Disneyland Hotel. Je wandelt hieronder door en komt op Town Square en loopt dan via Main Street (net een klein Amerikaans stadje van begin 1900) naar het beroemde Kasteel van Doornroosje. Van hieruit kan je alle landen bereiken. Ieder land heeft zijn eigen thema, zo heb je naast Main Street U.S.A. cowboys in Frontierland, piraten in Adventureland, ontdekkingsreizigers in Discoveryland en natuurlijk sprookjesfiguren in Fantasyland.

Rolstoelvakantie Disneyland Parijs
Aangepaste reizen Disneyland Parijs

Elk land heeft zijn eigen attracties, winkels en restaurants, allemaal in de stijl van het thema. Bij elk detail is aan het thema gedacht. Ieder land heeft attracties voor ieder wat wils. Een rustige attractie voor een gezin met kleine kinderen tot wilde voor de bezoekers, die spanning willen. Er zijn ook donkere, overdekte attractie met figuren uit bepaalde films, zoals Peter Pan’s Flight of Buzz Lightyear Laser Blast.

Natuurlijk zijn er ook de shows, parades en meet and greet om je favoriete Disneyfiguur te ontmoeten.

Walt Disney Studios Park

zoals Disneyland Park in landen is verdeeld, zo is dit park in lots (4) verdeeld en deze staan voor de verschillende aspecten van het produceren van films. Je komt binnen op Front Lot met de enorme gevel van Disney Studio 1. Hier zie je hoe animatiefilms worden gemaakt in Toon Studio, de special effects in Production Courtyard en kijk je achter de scheen bij stunts in Backlot. Dit park is ook een familiepark, maar toch meer gericht op oudere kinderen en volwassenen.

Ook hier natuurlijk restaurants, winkels en attracties voor de verschillende doelgroep met rustige tot superspannende attracties. Naast de lots komen er ook steeds meer minlandjes, zoals Toy Story Playland en La Place de Rémy.

Aangepase vakantie disneyland parijs

Als je het ons vraagt: Disneyland Parijs is altijd leuk en je kan je er een aantal dagen goed vermaken. Wij hebben Disneyland Parijs daarom ook als voorbeeld bij onze maatwerkreizen staan. Mocht je geïnteresseerd zijn, laat het ons dan weten.

Rolstoelvakantie Parijs

Think, dream, believe, dare
Walt Disney

Meer weten over onze maatwerkreizen? Kijk dan op maatwerkreizen!


Zoek je meer aangepaste accommodaties? Kijk dan op: Aangepaste accommodaties! 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *