Eifel

De Eifel

Luxemburg, België en Duitsland in één

De Eifel, zorgreizen

Drie vakantielanden in een, zo heet een van onze cruise, maar dat kan ook gezegd worden van onze reis naar de Eifel. Met een verblijf in de Eifel bezoekt u Duitsland.  En tijdens uw verblijf daar is het ook een eenvoudig om even langs te gaan in de Ardennen (Belgie) en Luxemburg.  Al deze drie landen hebben in hun grensgebied bijzonder mooie natuurschoon en leuke steden.

Neem nou Luxemburg met zijn leuke gelijknamige hoofdstad. De hoofdstad is bekend om zijn Kazematten, een ondergronds doolhof, dat als schuilplaats diende voor soldaten en kanonnen.  Luxemburg heeft uiteraard veel meer te bieden. Naast UNESCO werelderfgoed heeft Luxemburg theaters, musea en wereldgastronomie en heel veel historische monumenten. Vanaf de chemin de la corniche, de promenade in de stad heeft u uitzicht op de diepe dalen en de historische monumenten.

Het wordt het mooiste balkon van Europa genoemd.

Naast de hoofdstad heeft Luxemburg nog veel meer te bieden, zoals het Müllerthal (ook wel Klein-Zwitserland genoemd) of het dal van de Esch met zijn zeven kastelen.

In het naast gelegen België is de natuur in de Ardennen ook adembenemend mooi. Het is een prachtig landschap met bossen, veel riviertjes en kleine dorpjes.

Dit alles kunt u bezoeken als u in de Eiffel verblijft, de Eiffel zelf heeft ook genoeg te bieden. Ook hier mooie natuurgebieden, burchten en leuke stadjes met vakwerkhuisjes en oude stadsmuren.

De Eifel, Rolstoelvakantie

Kortom met een midweek (langer kan uiteraard ook) kunnen u deze drie leuke en mooie vakantiegebieden goed combineren en dat vanuit éen punt.

Nieuwsgierig naar onze volgende reis naar de Eifel? Klik hier!

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *