Celebrity Cruises

Celebrity Cruises werd in 1988 opgericht door de in Griekenland gevestigde rederij Chandris Group. In 1988 fuseerden ze met Royal Caribbean Cruise Line en tegenwoordig zijn ze een volledige dochteronderneming van Royal Caribbean Group. 

De cruisemaatschappij is een cruisemaatschappij die bekend staat om hun bestemmingsgerichte routes, waarbij ze naar plaatsen als Alaska, Azië, Australië en de Stille Zuidzee, het Caribisch gebied, Europa, Zuid-Amerika en zelfs de Galapagos gaan. 

Na het debuut van Celebrity Beyond in 2022, werd de vloot van Celebrity Cruises uitgebreid tot een bescheiden 15 schepen, waarvan er nog 2 gepland staan ​​voor levering tussen 2023 en 2025.

Hun nieuwste schip, Celebrity Ascent, zal naar verwachting in december 2023 debuteren en zal het derde Edge Class-schip zijn dat door de cruisemaatschappij wordt uitgebracht. 

Eind 2025 zal de vloot van Celebrity bestaan ​​uit 17 schepen.

Verschillende klasse

De Edge Class is de nieuwste klasse schepen van Celebrity Cruises en de meest geavanceerde in hun hele vloot. Het eerste schip, Celebrity Edge, vertrok in 2018, gevolgd door de Celebrity Apex in 2021 en Celebrity Beyond in 2022. Een vierde schip, Celebrity Ascent, zal naar verwachting in december 2023 debuteren. 

Deze schepen zijn modern, stijlvol en beschikken over tal van revolutionaire hightech innovaties, waaronder de Magic Carpet, een multifunctionele ruimte die uitsteekt over de zijkant van het schip en die ’s nachts een trendy bar is en overdag, indien nodig, een gangway. 

Aan boord vind je ook Eden, een drie verdiepingen tellende, op de natuur geïnspireerde locatie met een café met opties voor ontbijt en lunch, een bar, een restaurant voor het diner, een dansvloer en avondentertainment. Bovendien is er ongeveer 7.000 vierkante meter aan glazen ramen, wat betekent dat je vrijwel overal kunt genieten van het uitzicht op de oceaan. 

Deze scheepsklasse was ook de eerste met balkonhutten, die het balkon in het woongedeelte brengen. Vouwdeuren scheiden het balkongedeelte van de cabine van de binnenruimte, maar je kunt ervoor kiezen om deze altijd open te laten. Je stapt echter nooit echt naar buiten. Met één druk op de knop bepaal je of het raam aan het einde van de kamer (oftewel het balkon) omhoog of omlaag gaat. 

Celebrity’s Solstice klasse

Er zijn vijf schepen in Celebrity’s Solstice klasse; de eerste, Celebrity Solstice, werd in 2008 te water gelaten en was het eerste cruiseschip met een echt glazen gazon op zee. 

Aan boord van Solstice Class-schepen vinden gasten voorzieningen zoals een chique pooldeck, inclusief buitenzwembaden en een binnenzwembad voor volwassenen; casino; spa; ruime accommodaties; Camp at Sea jeugdprogrammering; productieshows op het hoofdpodium; live muziek; en Celebrity’s kenmerkende Italiaanse Steakhouse, Toscaanse Grille.

Met 15 cruiseschepen over de hele wereld maakt de vloot van Celebrity Cruises zich op voor het vaarseizoen van 2023.

De Millennium klasse

De Millennium klasse is Celebrity’s kleinste klasse cruiseschepen; ze bevatten echter nog steeds veel iconische Celebrity-locaties, waaronder een overdekt solarium voor volwassenen, een Sunset Bar, een theater met drie verdiepingen, een spa, een terras bij het buitenzwembad, Tuscan Grille en Sky Lounge. 

Hoewel je geen buitenruimte met gras zult vinden, is er een dakterras dat dienst doet als restaurant, bar en bioscoop in de open lucht.

Door hun omvang kunnen ze bestemmingen bevaren die geen plaats bieden aan grotere schepen. Celebrity Infinity zeilde bijvoorbeeld in februari 2023 naar Antarctica. Hoewel hun schip niet daadwerkelijk aanmeerde, konden gasten wel door het Schollaert Channel, Paradise Bay, Gerlache Strait en Elephant Island varen. 

Expeditie schepen

Celebrity Cruises heeft momenteel drie schepen – Celebrity Xpedition, Celebrity Xploration en Celebrity Flora – die naar de Galapagos Eilanden varen. Deze schepen zijn veel kleiner en meer een soort jacht dan de traditionele cruiseschepen en kunnen slechts tussen de 16 en 100 passagiers vervoeren. 

Deze schepen missen veel voorzieningen waar reguliere cruisers naar op zoek zijn, waaronder meerdere eetgelegenheden, full-service spa’s, nachtelijk entertainment en jeugdprogramma’s. 

Waar ze echter schitteren, zijn hun reisroutes. Anders dan SilverSea is Celebrity Cruises de enige cruiserederij die regelmatig naar de Galapagos Eilanden vaart, en ze kunnen dit doen vanwege hun kleinere expeditieschepen. 

De schepen van Celebrity:

Celebrity Beyond


Bouwjaar: 2022
Capaciteit: 3.260 gasten
Locatie: Oostelijke Caraïben
Vanuit de thuishaven van Celebrity in Fort Lauderdale, biedt de Celebrity Beyond momenteel cruises van zeven nachten aan naar het Caribisch gebied en de Bahama’s. Routes omvatten bezoeken aan bestemmingen in de regio, zoals St. Thomas, Grand Cayman en Nassau.

Celebrity Apex

Bouwjaar: 2020
Capaciteit: 2.900 gasten
Locatie: West-Caribisch gebied

De Celebrity Apex biedt ook cruises van een week naar de Caraïben vanuit Fort Lauderdale en biedt momenteel een reisroute van zeven nachten aan naar Mexico, Belize en Grand Cayman. Voordat het in 2020 gebouwde schip terugkeert naar zijn thuishaven, zal het ook een bezoek brengen aan Key West.

Celebrity Edge

Bouwjaar: 2018
Capaciteit: 2.900 gasten
Locatie: Zuidelijke Caraïben

De Celebrity Edge vaart cruises van tien en elf nachten vanuit de thuishaven van Celebrity in Fort Lauderdale. Naast havens in Zuid-Caribisch gebied, zoals Bonaire en Aruba, bevatten de reisroutes ook bezoeken aan bestemmingen in Zuid- en Midden-Amerika, waaronder Cartagena de Indias en Colón.

Celebrity Reflection

Bouwjaar: 2012
Capaciteit: 3.030 gasten
Locatie: Oostelijke Caraïben

Een ander Celebrity-schip in het Caribisch gebied, de Reflection, biedt verschillende routes van zeven nachten die vertrekken vanuit Fort Lauderdale. Deze week vaart het schip naar de oostelijke Caraïben tijdens een cruise met onder meer Nassau, St. Maarten en St. Thomas.

Celebrity Silhouette

Bouwjaar: 2011
Capaciteit: 2.886 gasten
Locatie: Bahama’s

Zeilend vanuit Miami vaart de Celebrity Silhouette een afwisselend schema van cruises van tien nachten en vier nachten. Terwijl de langere cruises naar de oostelijke Caraïben varen, omvatten de kortere reizen bezoeken aan Key West en de Bahama’s.

Celebrity Eclipse

Bouwjaar: 2010
Capaciteit: 2.850 gasten
Locatie: Australië

Na de terugkeer van Celebrity naar Australië in oktober , blijft de Celebrity Eclipse de haven van Sydney verlaten. In maart omvat het scheepsprogramma cruises van vijf tot elf nachten naar Tasmanië, Nieuw-Zeeland en meer.

Celebrity Equinox

Bouwjaar: 2009
Capaciteit: 2.850 gasten
Locatie: Zuidelijke Caraïben

De Celebrity Equinox zet haar programma het hele jaar door in de regio voort en biedt cruises van negen en tien nachten aan naar de zuidelijke en oostelijke Cariben. Zeilend vanuit de thuishaven van Celebrity in Fort Lauderdale, bezoekt het schip St. John’s, St. Lucia, Barbados, Aruba, Bonaire, Curaçao en meer.

Celebrity Solstice

Bouwjaar: 2008
Capaciteit: 2.850 gasten
Locatie: Mexicaanse Rivièra

De Celebrity Solstice brengt het winterseizoen door aan de westkust en biedt een reeks cruises van zeven nachten aan naar de Mexicaanse Rivièra en Californië. Het schip vertrekt elke zaterdag vanuit Los Angeles en biedt onder meer bezoeken aan Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Mazatlán, Catalina Island en San Diego.

 Celebrity Constellation

Bouwjaar: 2002
Capaciteit: 1.950 gasten
Locatie: Zuidelijke Caraïben

De Celebrity Constellation, gevestigd in Tampa voor het winterseizoen, biedt cruises van tien en elf nachten naar het Caribisch gebied. In maart staan ​​er op het scheepsprogramma routes naar de zuidelijke en oostelijke Cariben met bestemmingen als Cozumel, Puerto Limón, St. Kitts, San Juan en meer.

Celebrity Summit

Bouwjaar: 2001
Capaciteit: 1.950 gasten
Locatie: Bahama’s

Naast gecharterde themareizen biedt de Celebrity Summit een reeks korte cruises naar de Bahama’s en het Caribisch gebied. Zeilen vanuit Miami, de cruises van vier en vijf nachten van het schip hebben Cozumel, Grand Cayman, Key West en Nassau als aanloophavens.

Celebrity Infinity

Bouwjaar: 2001
Capaciteit: 1.950 gasten
Locatie: Zuid-Amerika

De Celebrity Infinity is momenteel bezig met het afronden van een seizoen in Zuid-Amerika en Antarctica. Na de terugkeer van Celebrity naar de regio in december , biedt het in 2001 gebouwde schip nog drie cruises aan naar Brazilië en Patagonië voordat het in april de Atlantische Oceaan oversteekt om een ​​zomerprogramma in Europa te starten.

Celebrity Millennium

Bouwjaar: 2000
Capaciteit: 1.950 gasten
Locatie: Midden-Amerika

Na in februari naar Puerto Rico te zijn verhuisd , vaart de Celebrity Millennium momenteel een reeks cruises in het zuiden en oosten van het Caribisch gebied vanuit San Juan. Drie verschillende routes van een week in de regio maken deel uit van het programma, dat loopt tot half april.

Celebrity Flora

Bouwjaar: 2019
Capaciteit: 100 gasten
Locatie: De Galapagos

Na hervatting van de dienst in 2021, blijft de Celebrity Flora een programma van expedities naar de Galapagos Eilanden aanbieden. Het schip met 100 gasten is speciaal gebouwd om te zeilen in de Ecuadoraanse archipel en biedt 7-nachten routes vanuit Baltra.

Celebrity Xpedition

Bouwjaar: 2001
Capaciteit: 100 gasten
Locatie: De Galapagos

Een ander Celebrity-schip op de Galapagos-eilanden, de Xpedition, biedt ook expedities van zeven nachten aan die vertrekken vanuit Baltra. Routes omvatten bezoeken aan Punta Vicente Roca, Daphne Island, Urvina Bay en meer.

Celebrity Xploration

Bouwjaar: 2007
Capaciteit: 16 gasten
Locatie: De Galapagos

De Celebrity Xploration voltooit de vloot van Celebrity in de Galapagos. De catamaran voor 16 gasten vaart ook vanuit Baltra en biedt momenteel expedities van zeven nachten aan naar Puerto Ayora, North Seymour, Gardner Bay en meer.

Celebrity cruises-2
Celebrity Cruises met roltsoeltoegankelijk hutten

De bestemmingen van Celebrity Cruises:

Met meer dan 300 verschillende cruisehavens over de hele wereld, kunt u zeker een zeiltocht aan boord van een Celebrity-cruiseschip vinden die past bij uw reiswensen en -behoeften. 

Ze bieden tal van afvaarten op de bucketlist naar plaatsen en evenementen zoals het Cherry Blossom Festival in Japan, Northern Lights-cruises, het Dubrovnik Summer Festival en het Cannes Yachting Festival. 

 • Alaska
 • Antarctische oceaan
 • Azië 
 • Australië en Nieuw-Zeeland
 • Bahamas
 • Bermuda
 • Canada en Nieuw-Engeland
 • Caraïben
 • Europa
 • Galapagos
 • Hawaii
 • Mexicaanse Rivièra
 • Pacifische kust
 • Panama kanaal
 • Zuid-Amerika
 • Zuidelijke Stille Oceaan
 • Transatlantisch
 • Transpacific 

Wat u moet weten over Celebrity Cruises

 

Voordat je een aanbetaling doet op een Celebrity-cruisevakantie, zijn hier enkele dingen die je in gedachten moet houden:

Cruise-only versus all-inclusive tarieven

In de kern is Celebrity geen all-inclusive cruisemaatschappij. Het is belangrijk om te berekenen hoeveel je verwacht uit te geven aan extra’s, zoals havengelden, fooien, specialiteitenrestaurants, drankarrangementen, internet, spabehandelingen, excursies aan wal, activiteiten aan boord, enz. Soms kunnen deze meer zijn dan de basistarief zelf!

Een manier om de kosten te verlagen (of gewoon om van de cruise een meer inclusieve vakantie te maken) is door een “all inclusive” tarief aan te schaffen. Hoewel ze duurder zijn dan het basistarief, hoef je je geen zorgen te maken over een drankpakket, wifi of het betalen van fooien.

Wereldwijde afvaarten

Celebrity-schepen varen over de hele wereld, van de Antarctische Oceaan tot IJsland en Noorwegen, en zelfs de Galapagos-eilanden. Het maakt niet uit waar je naartoe wilt reizen, er is zeker een route die jouw interesse wekt.  

Celebrity Cruises-app

Zorg ervoor dat je de gratis app van de cruisemaatschappij downloadt voordat je naar jouw cruise vertrekt. Je hebt het nodig om toegang te krijgen tot je Set Sail-pas en om de verplichte “Muster 2.0” veiligheidsbriefing te voltooien voordat je wegvaart. Bovendien zal de app je gids zijn voor activiteiten aan boord, omdat het de thuisbasis is van het schema van elke dag!

Voor de cruises van Celebrity cruises vanuit Nederland, lees: Cruises van Celebrity Cruises die vertrekken vanuit Nederland
Of liever naar de zon: Cruises naar de Middellandse Zee met Celebrity Cruises

 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):