De Support Beurs

Het draait om het verhaal.

Support Beurs

Aangepaste vakantie op de Support beurs 2020

Deze week waren wij bij een presentatie over de Support Beurs, die in mei weer plaats vindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor wie het niet weet. De Support Beurs is een beurs voor mensen met een bewegingsbeperking. A tot Z Reizen zal hier ook acte de presence geven, in mei 2022.

Wegens Corona verplaatst naar mei 2022

Op het programma van de presentatie van deze week stond naast aandacht voor de beurs ook een inspirerende spreker. Deze spreker was zeer zeker inspirerend. Met zijn verhaal bracht hij ons terug naar waar het eigenlijk omdraait: het verhaal. Wij kunnen het allemaal zo mooi bedenken en ook organiseren, maar het gaat om de beleving. Natuurlijk moeten wij proberen om zoveel mogelijk te realiseren wat onze gasten graag willen, maar het is vooral van belang met welke verhalen zij thuis komen. Vaak blijken het dan de kleine dingen te zijn, waarvan de mooiste herinneringen en verhalen komen.

Dierbare Herinneringen

Misschien staat u er niet meteen bij stil, maar veel mooie, dierbare herinneringen ontstaan vaak door persoonlijke aandacht, een luisterend oor, helpende hand of een ander vriendelijk gebaar. Ook tijdens een vakantie maakt u vaak iets mee wat helemaal niets met de reis zelf te maken heeft, maar altijd in uw herinnering blijft als onderdeel van die reis. Soms is het iets eenvoudigs, zoals het Franse echtpaar, dat ons weer op weg hielp toen wij zonder benzine ergens in een verlaten stukje Frankrijk kwamen te staan. Zij verstonden ons niet, wij hen niet, maar met veel gebaren en vooral hulp van het echtpaar konden wij onze weg weer vervolgen. De herinnering aan dit behulpzame echtpaar is voor altijd verbonden aan onze reis naar Frankrijk.

Het zijn echt vaak de eenvoudige dingen, zoals er echt helemaal uit zijn, genieten van een mooi (uniek) uitzicht, na jaren weer eens in zee of heerlijk douchen in een ruime aangepaste badkamer, die er thuis niet is. Deze kleine dingen maken een vakantie compleet.

strandvakantie met zorg en begeleiding

Support Beurs

Ameland, rolstoelvakantie

Om heel eerlijk te zijn, de verhalen en herinneringen, die door deze kleine dingen, persoonlijke betrokkenheid en behulpzaamheid (van vaak een onbekende) zijn ontstaan, maken een vakantie bijzonder. De bezienswaardigheden tijdens een reis zijn voor iedereen hetzelfde, maar een persoonlijk gebaar maakt het verschil.

Komt u tijdens de Support Beurs ons uw verhaal vertellen?

Wij wensen iedereen een mooie vakantie toe met veel mooie persoonlijke en dierbare herinneringen.

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *