Koude winterstedenbestemmingen

Koude winterstedenbestemmingen

Koude winterbestemmingen Londen, reizen met zorg of begeleiding

Londen

Is het leuk om een stad in de winter te bezoeken? Net als in 2015 staat voor de voorjaarsvakantie weer een stedentrip met het gezin op het programma. In 2015 was het Londen en dit jaar is de beurt aan Berlijn, maar is een koude stedentrip leuk? Of heb ik gewoon weer niet zitten opletten?

In Londen was het heel leuk. Voordeel is dat het  niet zo druk is, dus nergens lange rijen, zoals bijvoorbeeld bij the London Eye. Mocht u het kou krijgen, dan kunt u altijd een bezoek brengen aan één van de gratis musea, die echt de moeite waard zijn. Zeker het Natural History Museum en het British Museum. En natuurlijk heerlijk een high tea of een pint in een echter Britse kroeg pakken, is ook een leuke, gezellige tip om op te warmen.

Meer over Londen? Lees hier.

Berlijn

En dan dit jaar Berlijn. Berlijn is ieder jaargetijde leuk, zoals heel veel steden. In de winter met sneeuw geeft dat natuurlijk weer iets extra’s. Alleen de vooruitzichten op sneeuw zijn erg klein. Het is net als in Nederland warmer dan normaal, maar dan is het toch wel een goed idee om net als in Londen wat warmte te zoeken in een museum of kroeg. Van beide is ook voldoende aanwezig. Er zal weer veel door de stad gewandeld worden met natuurlijk bezoek aan Checkpoint Charlie met aansluitend het Mauermuseum. Zeker ook langs Unter der Linden en de Rijksdag. Berlijn is echter ook heel leuk om te winkelen met diverse malls en warenhuizen, dus geen tijd om het koud te krijgen. Mocht dat toch gebeuren dan gaan wij gezellig voor Kaffee und Kuchen. Kortom een bezoek aan een winterstadbestemming is zorgen voor leuke, interessante en gezellige opwarmpunten. Wij zullen u op de hoogte van ons bezoek aan Berlijn en de goede plekken om op te warmen.

Meer over Berlijn? Lees hier.

Koude winterstedenbestemmingen

Londen, reizen met zorg en verpleging
Welke steden zijn er nog meer leuk in de winter?    

Net als Berlijn en Londen is in de winter Parijs, Wenen en bijvoorbeeld Boedapest ook  goed op het lijstje koude winterstedenbestemmingen . Gaat u toch liever voor wat warmer, dan moet u zeker Barcelona, Lissabon en Athene proberen. Ook hier is het dan niet heel warm. De temperatuur ligt dan meestal rond de 15 graden, lekker voor een bezoek aan een stad. Wilt u in wintermaanden van hogere temperaturen genieten, dan zal het een stad buiten Europa moeten worden.                                                                                                                          

“Ga één keer per jaar naar een plek, waar je nooit eerder bent geweest” – Dalai Lama

Meer blogs:

Barcelona , vakantie met zorg
Barcelona
Rolstoelvakantie
Portugal
rolstoelvakantie
Thailand
Ericeira, vakantie met nederlands sprekende begeleiding
Ericeira

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *