Stedentrip

Leuk een stedentrip!

Amersfoort, reizen met zorg en of rolstoel

Hoe leuk is het om er even lekker tussenuit te gaan. Een stedentrip is wel kort, maar u doet of ziet vaak heel veel. En u kunt er voorkiezen om dit vaker per jaar te doen, dus meer (vaker) voorpret.

Waar moet je opletten bij een stedentrip?                                       De keuze is uiteraard geheel aan u, maar het is handig om met volgende punten rekening te houden:

  • Let op de seizoenen, wanneer u bijvoorbeeld in januari gaat, zijn de steden in Noord-Europa vaak te koud en te nat. Maar een bezoek aan Marrakech of Rome is in januari een goede bestemming, terwijl deze bestemmingen in de zomer weer te warm zijn.
  • Er zijn ontzettend veel leuke steden, maar vergeet vooral ook niet die in ons eigen land.
Stedentrip met begeleiding naar Marrakech
Stedentrip naar Berlijn met begeleiding
  • Let ook op reistijd. Kijk goed bij het plannen van uw stedentrip naar de vertrek- en aankomsttijden. Vaak is een stedentrip maar voor een paar dagen en wanneer u laat vertrekt en weer vroeg teruggaat, dan wordt het bezoek nog korter.
  • Maak een planning. Bedenk wat u kunt en wilt bekijken, maar plan ook niet teveel. Het is heerlijk om lekker een terrasje te pakken, te wandelen door een stadspark of spontaan een museum of tentoonstelling te bezoeken.
De trein

Veel mensen denken bij een stedentrip aan een reis met auto, bus en voor sommigen met het vliegtuig. Het is echter ook heel leuk en ontspannen aankomen met de trein. Er zijn veel leuke steden, die per trein binnen de 3 uur te bereiken zijn, zoals onze eigen steden, maar bijvoorbeeld ook Antwerpen, Brussel, Luik of Keulen. Wilt u wat verder dan is natuurlijk Parijs een favoriete stad, die door de Thalys heel goed te doen is per trein. Ook leuk per trein, maar dan wel een reistijd van zo’n 6 à 7 uur zijn Londen en Berlijn.

Stedentrip naar Londen met A tot Z reizen

Kortom, een stedentrip biedt ontzettend veel mogelijkheden en denk eens aan niet zo voor de hand liggende steden, die vaak meer te bieden hebben dan u denkt.

Houd onze blog in de gaten, want er zullen regelmatig leuke steden worden besproken, zoals:

Barcalona vakantie met zorg
Barcelona
Stedentrip naar Berlijn met begeleiding
Berlijn
Samos,omgeving,begeleidereizen_
Samos

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *