De boomhutten in Lanrick

De boomhutten in Lanrick

Faciliteiten:

  • Extra slaapbank mogelijk (tegen betaling)
  • Welkompakket, met brood, melk, eieren, boter en jam.
  • Check out om 11 uur
  • Openhaardhout

De boomhutten in Lanrick

De boomhutten in Lanrick liggen in het hart van het Trossachs National Park.

Het Lanrick Estate in de buurt van Doune, Perthshire ligt vlak bij de hoofdweg in een zeer rustig en afgelegen bos. Afgezien van de vogels die fluiten en de prachtige uilen die ’s nachts toetert, is er geen enkel geluid. 

De dichtstbijzijnde steden zijn Doune en Callander, op ongeveer 15 minuten rijden. 
Stirling ligt op minder dan dertig minuten afstand en Glasgow en Edinburgh zijn ongeveer een uur rijden. 

Pipit

Er zijn in totaal 5 prachtige boomhutten, alle met de naam van een vogel. De rolstoeltoegankelijke boomhut heet Pipit en is gemakkelijk te onderscheiden dankzij de verbazingwekkende houten loopbrug die de parkeerplaats met de boomhut verbindt. Er is een traploze toegang vanaf het buitenterras via dubbele deuren naar de woonkamer.

De hutten prachtig ingericht met luxe off-grid comfort en met duurzaamheid in het achterhoofd. Met oog voor kleine details zolas extra comfort van dekens, warmwaterkruiken en badjassen. Elk van de boomhutten is op een duurzame manier gemaakt met hout dat op het terrein is verbouwd om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Evenals upcycled meubilair, handgemaakte tafels, koperen gordijnroedes en luchtverwarming. Waardoor het een ideale milieuvriendelijke vakantie is.

Inrichting van de boomhut

De open keuken was uitgerust met alles wat je nodig hebt, waaronder een combi-magnetron, elektrische kookplaat en koelkast/vriezer. Ook was er een waterkoker, bestek, servies, potten en pannen en schoonmaakmiddelen. Thee- en koffiefaciliteiten zijn ook aanwezig, evenals een elektrische barbecue.
De knusse slaapkamer met een superkingsize bed en uitzicht op het bos. De bedhoogte is 58cm met een kleine vrije ruimte eronder van 5 cm. Het bed staat echter op wielen en kan met blokken worden verhoogd als een tillift nodig is.

Een rolstoeltoegankelijke boomhut zou niet compleet zijn zonder een badkamer met een inrijdbare douche. Als je de badkamer binnenkomt, bevindt het toilet zich direct aan jouw rechterhand. Matzwarte handgrepen, een vaste en een opklapbare zijn aan elke kant van het toilet. De hoogte van het toilet van de vloer tot de zitting is 51 cm.

De wastafel is naast het toilet en er is ruimte eronder om onder te rollen. De spiegel boven de gootsteen is helaas te hoog geplaatst om in te kijken.
De douche heeft een opklapbare douchezitje en 2 vaste beugels. 

Alle boomhutten van Lanrick hebben een eigen buitenterras. Het ruime terras, genesteld tussen de bomen, is absoluut geweldig. Er is veel bewegingsruimte voor rolstoelgebruikers en het heeft rondom uitzicht op het bos. 

 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):