Dover

Dover, een pittoreske havenstad aan de oostkust van Groot-Brittannië, slechts 122 km verwijderd van het bruisende Londen. Ooit diende het terminalgebouw als treinstation, wat een vleugje geschiedenis toevoegt aan cruiseterminal.

Dover, gelegen in het graafschap Kent in Zuidoost-Engeland, heeft door zijn strategische ligging aan het Engelse Kanaal altijd een belangrijke rol gespeeld als havenstad. De iconische Krijtrotsen van Dover begroeten bezoekers bij aankomst, terwijl de stad zelf een schat aan historische bezienswaardigheden herbergt, waaronder een middeleeuws kasteel.

Hoewel Dover op zichzelf al de moeite van het bezoeken waard is, fungeert het voor velen vooral als toegangspoort tot het bruisende Londen. Als hoofdstad van Engeland biedt Londen een ongeëvenaarde energie, sfeer en diversiteit. Van kunst en muziek tot architectuur, Londen heeft het allemaal. Ontdek de stad te voet of per fiets en vind verborgen pareltjes zoals traditionele Engelse pubs en eigenzinnige kunstgalerieën in afgelegen steegjes.

Shoppers kunnen zich verliezen in de wereldberoemde warenhuizen of snuisteren in de unieke boetiekjes voor een exclusief souvenir. Kortom, Londen is een stad die bruist van leven en waar voor iedereen iets te beleven valt.

Vraag je je af hoe je vanuit Dover naar het centrum van Canterbury of Londen kunt reizen? Het centrum van Dover is slechts op 20 minuten loopafstand te bereiken. Als je liever niet loopt, staat er vaak een shuttlebus tot jouw beschikking, maar een taxirit behoort ook tot de mogelijkheden.

Canterbury is gemakkelijk bereikbaar met de bus. Stap gewoon in bus 15 en binnen drie kwartier bevind je je in het prachtige Canterbury, bekend om zijn rijke geschiedenis en schilderachtige charme.

Als je naar Londen wilt, is de trein de beste optie. De reis duurt anderhalf uur, maar als je de highspeed trein Javelin neemt, ben je er al binnen een uur. Vertrekkend vanaf Dover Priory Station, brengt de trein je rechtstreeks naar het imposante St. Pancras Station in Londen.

Wat is er zoal te doen in Dover:

  1. De iconische krijtrotsen die al van veraf te bewonderen zijn.
  2. Dover Castle
  3. Het bezoekerscentrum bij de kliffen

Mogelijke excursies in Bergen:

Ontdek Walmer Castle & Sandwich (€99,99)

Dit prachtige kasteel, ooit een bastion van verdediging, is nu een comfortabele residentie. Het is de zetel van de Lord Warden-lijn sinds 1708 en werd vaak bezocht door wijlen de Queen Mother, die Lord Warden was tot haar dood in 2002. Bezoek de tuin die ter ere van haar 95e verjaardag is aangelegd en bewonder de delen van het kasteel die ze tijdens haar bezoeken gebruikte, waaronder haar tekenkamer en eetkamer. Een audiogids is beschikbaar om je bezoek te verbeteren.

In de nabijheid van het kasteel ligt het stadje Sandwich, met zijn middeleeuwse straatjes vol poorten, kerken en huizen. Maar de ware roem van Sandwich komt voort uit de uitvinding van de sandwich zelf. Volgens de legende vroeg de 4e Graaf van Sandwich, een fervent gokker, om zijn maaltijd aan de speeltafel te laten bezorgen, handig verpakt voor maximale behendigheid zodat hij kon blijven spelen terwijl hij at. Zijn kok bedacht een stuk vlees tussen twee sneetjes brood, en daarmee werd geschiedenis geschreven en het culinaire repertoire van de Westerse Wereld voorgoed veranderd.

Je hebt wat vrije tijd in Sandwich om door de oude straten te dwalen voordat je weer aan boord gaat van je tourbus voor een schilderachtige rit door het platteland van Kent op weg terug naar Dover

De tour duurt ongeveer 2 uur 

Dover, Groot Brittannië
Cruiseterminal, Dover

Verken de Middeleeuwse stad Rye (€ 79,99)

Je rijd een korte afstand over de snelweg, waarna je het achterland in duikt. Rijd langs landelijke wegen door het schilderachtige graafschap Kent, passeer kleine dorpjes, boerderijen en de gehuchten Tenterden en Northiam.

Verken de charmante High Street van Northiam, waar de gebouwen hun oorspronkelijke gevels uit de 16e tot 18e eeuw behouden hebben.

Vervolg je reis naar Rye, waar je oude hopdrooghuisjes ziet die zijn omgebouwd tot woningen. Deze versterkte heuvelstad heeft sinds de Middeleeuwen een kleurrijke rol gespeeld. Tegenwoordig is Rye een centrum voor scheepsbouw, visserij en pottenbakken.

Geniet van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Wandel door de smalle straatjes van Rye en snuffel rond in de winkels en galerieën. De kerktoren biedt een prachtig panoramisch uitzicht over Zuidoost-Engeland.

Op de terugweg naar het schip passeer je Romney Marsh – een mysterieus en prachtig moerasgebied met uiterwaarden, weilanden en door de wind gevormde bomen – en rij je door het voormalige smokkelaarsnest van Hythe.

Belangrijk:

Trek comfortabele wandelschoenen aan.

Wil je een va deze excursies gaan maken? Zoek je een andere excursie? Of wil je een reisbegeleider mee die Nederlands praat? Neem dan contact met ons op.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):