Funchal (Madeira)

Bij aankomst in het kosmopolitische Funchal zullen cruisepassagiers zich net als de Portugese ontdekkingsreizigers van 1419 voelen, die ervan overtuigd waren het Hof van Eden te hebben ontdekt. De cruiseterminal biedt beperkte faciliteiten, maar is gunstig gelegen op slechts 10-15 minuten lopen van het bruisende centrum van Funchal. 

Binnen de eerste 100 meter van de cruiseterminal vind je verschillende excursieaanbieders, waaronder hop-on-hop-off bussen en de mogelijkheid om elektrische mini-autootjes te huren. De bekende rode dubbeldekkerbussen met open dak bieden diverse routes.

Funchal is de grootste stad en hoofdstad van de autonome regio Madeira, bekend om zijn warme weer en vulkanische bergen bedekt met tropische bloemen en tuinen. Europese migranten hebben een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van Madeirawijn, ‘poncha’ (een traditionele drank) en ambachtelijke kunst, waaronder borduurwerk.

Verken de kosmopolitische straten van Funchal, geplaveid met zwart-witte mozaïek, en geniet van de prachtige boulevard aan zee, ouderwetse winkels, restaurants en cafés met terracotta daken.

Naast de attracties aan de kust biedt Funchal ook adembenemende uitzichten vanaf de bergtoppen. Stap in de kabelbaan en bewonder het panoramische uitzicht over het eiland, een waar paradijs, hoe je het ook bekijkt.

Wat is er zoal te doen in Funchal (Madeira):

  1. Berg Monte met botanische tuin
  2. Camara de Lobos, een vissersdorp met prachtige baai en uitzichtspunt Pico da Torre met een glazenbodem plateau.

Mogelijke excursies in Bergen:

Met een catamaran op dolfijn- en walvissafari

(€34,99)

Ontdek het groene hart van Madeira tijdens deze eco-vriendelijke cruise en beleef een onvergetelijke ervaring met het spotten van dolfijnen en walvissen!

Stap aan boord van de milieuvriendelijke catamaran uit 2022 en geniet van een ontspannen tocht langs de prachtige zuidkust van Madeira. Laat je betoveren door het speelse gedrag van walvissen en dolfijnen terwijl ze naast de boot springen en spelen. De fluisterstille elektrische motoren zorgen ervoor dat je het zeeleven kan bewonderen zonder verstoring, wat de ervaring nog specialer maakt.

Tijdens deze excursie verken je de wateren rond Funchal op zoek naar diverse wilde dieren, waaronder dolfijnen, walvissen, schildpadden en zeevogels. Met behulp van ervaren spotters aan wal word je naar de beste plekken geleid om deze prachtige wezens te zien. Deskundige gidsen delen fascinerende feiten en informatie over de verschillende mariene soorten die we onderweg tegenkomen.

Terug naar land varen je langs enkele van de meest adembenemende bezienswaardigheden van Madeira, zoals Cabo Girão, met zijn indrukwekkende kliffen, en het pittoreske vissersdorpje Camara de Lobos. Vanaf het dek van de catamaran kun je genieten van panoramische uitzichten op de betoverende kustlijn van Madeira.

Magic Dolphin Eco biedt de ultieme ervaring in dolfijnen- en walvisspotten op Madeira met een state-of-the-art catamaran, uitgerust met hybride-elektrische motoren voor minimale impact op het milieu. De focus ligt op duurzaam toerisme en het behoud van het zeeleven, zodat je met een gerust hart kunt genieten van deze unieke ervaring.

Tijdens de cruise kun je genieten van drankjes en snacks aan onze barservice, gebruik maken van rolstoeltoegankelijke toiletten en ontspannen op comfortabele zitplaatsen binnen en buiten. 

Bij Magic Dolphin Eco staat verantwoord toerisme centraal en ze delen graag hun passie en kennis over het zeeleven met jou. 

Let op: Hoewel Madeira bekend staat als een topbestemming voor dolfijnen- en walvisspotten, kunnen ze vanwege de natuurlijke habitat van deze dieren geen garantie bieden op waarnemingen tijdens elke tour. Ze streven er echter altijd naar om hun gasten de beste ervaring te bieden en doen hun uiterste best om de dieren te vinden. Mocht het voorkomen dat ze geen geluk hebben tijdens jouw tour, dan zullen ze hun inspannen om jouw ervaring alsnog memorabel te maken!

De tour duurt ongeveer 2,5 uur 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):