British museum

British museum

Het British Museum is een openbaar museum in Londen dat zich richt op menselijke geschiedenis, kunst en cultuur. Het herbergt ’s werelds grootste permanente collectie met acht miljoen kunstwerken en vertelt het verhaal van menselijke cultuur vanaf het prille begin.

Het werd opgericht in 1753, vooral gebaseerd op de collecties van Sir Hans Sloane. Het museum opende zijn deuren voor het publiek in 1759 en groeide in de loop der jaren met de oprichting van bijkomende instellingen zoals het Natural History Museum. Sommige bekende stukken, zoals de Elgin Marbles en de Rosetta Stone, zijn onderhevig aan langdurige disputen over eigendom en teruggave.

Het museum wordt gesponsord door het Department for Digital, Culture, Media and Sport en vraagt, zoals andere nationale musea in het VK, geen toegangsprijs, behalve voor tijdelijke tentoonstellingen.

De rolstoeltoegankelijkheid van het British museum

Er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen op hun eigen terrein. Deze moet je minimaal 2 werkdagen van te voren aanvragen. Zijn deze plekken vol of heb je niet een plaats op tijd aangevraagd? Dan zijn er Blue Badge-parkeerplaatsen in de buurt van het museum op Montague Place, Montague Street en Coptic Street.

De hoofdingang heeft twaalf treden om binnen te komen. Gelukkig is er aan de zijkant van de trap een lift om rolstoelgebruikers naar boven te brengen. Ook aan de achterkant van het museum (aanbevolen ingang als het regent) heeft een toegankelijke ingang.
Er zijn rolstoeltoegankelijke toiletten op elke verdieping. 

Het British museum is gratis te bezoeken voor iedereen.
Er zijn rolstoeltoegankelijke rondleidingen. 

Voor alle informatie over het British museum: Klik op de foto hiernaast.

Wil je meer lezen over Londen? Lees dan onze blog Toegankelijk Londen

Zoek je een aangepaste accommodatie in Engeland? kijk dan op onze pagina: Aangepaste accommodatie – Engeland

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):