Royal Botanic Garden Edinburgh

Royal Botanic Garden, Edinburgh

Midden in een prachtig landschap van ruim 30 hectare, op slechts 1,6 km ten noorden van het stadscentrum van Edinburh, ligt de Roual Botanic Garden met een schitterend panoramisch uitzicht op het Edinburgh Castle. 

Hoogtepunten van de tuin omvatten de Rotstuin, Alpenhuizen, de Bostuin, een vijver, het Arboretum met een uitgebreide collectie bomen, de Chinese Heuvel, de Rhododendronverzameling en de Schotse Inheemse Plantencollectie in de Heath Garden.

Bezoekers zullen ongetwijfeld vertrekken met een dieper begrip van het belang van planten in onze wereld en een groter besef van de noodzaak om het waardevolle werk van de Tuin te ondersteunen.

De rolstoeltoegankelijkheid van de Royal Botanic Garden, Edinburgh

De tuin is grotendeels rolstoeltoegankelijk. In de tuin zijn duidelijke borden geplaatst om de niet-rolstoeltoegankelijke paden aan te geven. Houd er rekening mee dat enkele van de tuinpaden wat steiler kunnen zijn vanwege de helling en/of welving.
De bewegwijzering in de gehele tuin bevindt zich op ooghoogte voor kinderen of wanneer je zit, zodat informatie gemakkelijk zichtbaar is.

Als je wat wil drinken kan dat o.a. in het Gateway Café. Deze bevindt zich op de eerste verdieping van de John Hope Gateway en is gemakkelijk bereikbaar via de lift bij de houten wenteltrap in het atrium. Deze lift brengt je direct naar de ingang van het restaurant. Hier zijn ook rolstoeltoegankelijke toiletten.

Ook het Terrace Café bij Inverleith Lawn verwelkomt rolstoelgebruikers en biedt ook een rolstoeltoegankelijk toilet. Op het buitenterras zijn twee tafels gereserveerd voor rolstoelgebruikers.
En tenslotte bij de East Gate Lodge kun je genieten van een keur aan koffie, thee en snacks. Bovendien is er een aangename buitenzitplek die rolstoeltoegankelijk is, en je vindt hier ook een rolstoeltoegankelijk toilet.

Er zijn 6 invalideparkeerplaatsen vlak bij de ingang. Je kunt een rolstoel of scootmobiel huren. Deze zijn gratis te huur. Reserveren voorkomt teleurstelling.
Hulphonden zijn toegestaan.

Ben je op zoek naar een aangepaste accommodatie in Schotland? Kijk dan eens op: Schotland, alles over de toegankelijkheid

Wil je op de hoogte blijven van onze tips en laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):