Londen

Londen

London is the place for me

London this lovely city

You can go to France or America,

India, Asia or Australia

But you must come back to London City

 

Zo zong Lord Kitchener in 1948 en hij heeft nog steeds gelijk. Londen is een plek, waar je altijd moet en kunt terugkomen. Londen heeft zoveel te bieden, dat er altijd wat voor je bij is, maar ook altijd weer iets wat je nog niet gezien hebt.

Houd je van winkelen, dan heb je natuurlijk de luxe winkelstraten, zoals Bond Street en Oxford Street. Wat echter ook heel leuk is, is snuffelen bij de kraampjes op Portobello Road Market in Notting Hill of rondscharrelen in de winkeltjes in Camden Town. Luxe winkelen of markten afstruinen… voor ieder wat wils.

Musea

Houdt u van musea, dan kunt u in London uw hart ophalen. Mijn favoriete, en met mij die van nog veel meer reizigers, is het British Museum. Als je van geschiedenis houdt, dan kan je hier je hart ophalen. Bezoek de Egyptenaren, wandel door de Middeleeuwen, maar vergeet zeker de Steen van Rosetta, het beeld van Paaseiland, de Aziatische en Mexicaanse kunst niet. Eigenlijk is er zoveel te zien, dat je er regelmatig heen moet. En dan nu meteen het goede nieuws: toegang is gratis. Net als voor het Natural History Museum met enorme dino’s en piepkleine fossielen, maar ook het Tate Modern of het Victora and Albert Museum wanneer u een kunstliefhebber bent. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele musea, die Londen heeft.

Zoveel meer

Ook wanneer u niet houdt van winkelen en musea is Londen leuk. U kunt er heerlijk wandelen langs de Theems, ook heel leuk om er over te varen, of in Hyde park, waar altijd wat te zien is.

En tenslotte natuurlijk een van de hoogtepunten, zeker voor mij, een theaterbezoek. En ook daar is weer een enorme keuze van een voorstelling in een piepklein kneuterig theater of een grote voorstelling, zoals Wicked en the Lion King.

Kortom London is leuk voor iedereen, waar je precies kunt kiezen wat je het liefste wil.

London is daarom geschikt voor volledig begeleide reizen met allerlei mate van zorgen tot reizen met alleen een vraagbaak ter plaatse. A tot Z reizen geeft u graag advies en zorgt voor een reis naar Londen, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Meer blogs:

Overwinteren met zorg, verpleging en begeleiding
Winterbestemmingen

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *