Mei vakantiemaand

Mei is echt een perfecte vakantiemaand. De reizen zijn nog niet zo duur als in de zomervakantie en het weer is al stukken beter dan de afgelopen maanden. Het is ook de maand van Hemelvaart (vaak ook Pinksteren). Neem een dag vrij na Hemelvaart en creëer een lang weekend. Dit soort weekenden zijn wel wat drukker en duurder dan de rest van mei, maar een lang weekend weg, geeft je al gauw het gevoel dat je er echt uit bent geweest.

Het is voor velen ook de maand van het vakantiegeld. Dit behoeft vast geen verdere uitleg 🙂

Meivakantie met rolstoel

Het lenteweer

Dat maakt het weer rond om ons een stuk lekkerder. Je kan heerlijk dichtbij huis eropuit. Iets verder is het al meteen warmer, Zuid-Europa over het algemeen al boven de 20 graden. Ook komt de natuur weer tot leven wat een vakantie in deze maand extra leuk maakt.

Dichtbij huis

In de buurt blijven, is zeker de moeite waard. Wat dacht je van de Veluwe, waar de lente is ontwaakt met jonge dieren en het frisse groen van de planten? Of naar het strand? Zwemmen is niet meteen een optie, maar ben je weleens op pad geweest in de duinen? Kilometerslange fiets- en wandelpaden in de vrije natuur. En als je toch in de buurt bent op een van de mooie zomers aanvoelende dagen in mei, dan is een dagje strand ook heerlijk.

Denk ook aan onze leuke steden om te bezoeken. Cultuursnuiven, shoppen en natuurlijk een terrasje pakken. In mei is dit allemaal mogelijk.

Rolstoelvakantie in mei

Verder weg

Net vermeldden wij het al. Het wordt iets verder weg al lekker warmer. Wat dacht je van Zuid-Europa of Egypte en Marokko? Spanje, Portugal en Griekenland tikken al gemiddeld de 22°C aan, terwijl het op de Canarische eilanden een prachtige 24°C is. Ga je naar Marokko dan kan je rekenen op zo’n 28°C en in Egypte wordt de 31°C bereikt. Met een paar uurtjes vliegen is het al echt zomer met zo’n 9 à 10 uur zon.

Mei vakantiemaand

Stedentrip

Mei is hiervoor een uitstekende maand. De temperatuur is lekker, geen dikke jas, maar ook niet zwetend langs al het moois. Heerlijk dwalen door Barcelona, Parijs, Valencia of Berlijn met onderweg een terrasje. Wat wil je nog meer? Mei is zeker voor onze mooie Europese (hoofd-)steden de stedentrip-maand. Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot Europa. Ook voor New York is mei een perfecte tijd om de city that doesn’t sleep te bezoeken.

Actief

Wij hadden het met onze Veluwe en de duinen al over de actieve meivakantie. Ook verder in Europa is dat nu ook goed mogelijk. Natuurlijk bij onze buren in de Ardennen of in de mooie natuurgebieden in Duitsland en Frankrijk, maar denk zeker ook aan het Italiaanse Zuid-Tirol, dat in deze maand zeker een bezoek waard is. Voor wie nog iets verder wil gaan, dan is onze lentetip: Sicilië.

In mei kan zoveel meer, geniet ervan.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *