Reisverslag van een midweek Domburg

Om je een idee te geven wat je kan doen in een midweek Domburg zijn wij recent langs geweest in deze leuke badplaats. Wij verbleven in een rolstoelvriendelijke accommodatie van Roompot.

Aangepaste accommodatie Zeeland

Dag 1

Valt eigenlijk altijd een beetje af, omdat je vaak veel reistijd hebt en pas in de namiddag in de accommodatie mag. Nadat wij ons hadden geïnstalleerd, hebben wij eerst even rustig op ons beschutte terras gezeten. Een goed relax moment.

Het weer was wat twijfelachtig, dus hebben wij zelf gekookt en dat voor de zekerheid binnen opgegeten.

Toen wij daarna een poging waagden om naar het strand te lopen, werden wij “verrast” door een regenbui. Wij hebben een klein stuk Domburg kunnen verkennen, maar het strand helaas niet gehaald. Van de week volgt zeker een nieuwe poging.

Toegankelijke accommodatie Domburg
Midweek Domburg met de rolstoel

Dag 2

Vandaag is het weer nog niet echt zomer. Temperatuur is wel goed, maar het is erg winderig. Wat zeker goed te merken was op de boulevard van Vlissingen. Een heerlijke plek om wat te drinken en/of te eten en dan mensen kijken op de boulevard en naar de schepen op de Westerschelde.

Wij hebben ons daarmee goed vermaakt onder het genot van een drankje en een heerlijk stukje taart.

Mocht je meer over de bezienswaardigheden van Vlissingen willen lezen, dan vind jij die via volgende link https://atotzreizen.nl/zeeland-blog/

Dag 3

Na een stormachtige nacht werden wij wakker in toch een zonnig Domburg. Wij hadden i.v.m. de twijfels over de standvastigheid van het weer besloten naar Neeltje Jans te gaan. Hier heb je binnen- en buitenactiviteiten (ook heel leuk voor kinderen), dus kan je alle kanten op. Het waaide nog best hard, maar bij de kassa kregen wij te horen, dat de boottocht van 13.30 uur gelukkig toch doorging.

Eerst natuurlijk even iets drinken en dan eens kijken wat er te zien is. In het hoofdgebouw heb je de Delta Experience, een indrukwekkende 4D animatie. Het verhaal toont de allesverwoestende kracht van het water. In het verhaal zie je een echtpaar strijden tegen het water om hun huis te redden, waar hun kind zich bevindt. De Delta Experience heeft de meeste indruk op ons gemaakt.

Hiernaast zijn er ook nog films over de Ramp van 1953, waar vooral de ontreddering op de gezichten van de mensen ons is bijgebleven, de bouw van de Stormvloedkering, het onderwaterleven in de Oosterschelde, dat veel groter is dan je denkt en ook een film over een familie Walvissen.

Daarna zijn wij naar buiten gegaan, naar het Bluereef Aquarium. Het aquarium is gevuld met 300.000 liter verwarmd Oosterschelde water. Hier zie je verschillende soort haaien, zoals de wit- en zwartpuntrifhaai, maar ook tropische vissen, zoals de clownvis uit de tekenfilm Finding Nemo.

Toegankelijk dagje uit Zeeland
Rolstoeltoegankelijk Neeltje Jans
Neeltje Jans Rolstoeltoegankelijk
Reisverslag van een midweek Domburg

Toen was het tijd voor de bootrondvaart met de Christiaan B, die bij de ticketprijs is inbegrepen. Tijdens de rondvaart heb je schitterende vergezichten, waarbij kijkt op de Stormvloedkering, de Zeelandbrug of Zierikzee. Je ziet ook al het moois van het Nationaal Park Oosterschelde, waar het verbazingwekkend is hoeveel kleuren het water heeft.

Na een leuke, interessante dag ging het weer terug naar Domburg, waar wij morgen zeker moeten gaan kijken.

Dag 4

Vandaag is het een prachtige zomerdag en wij gaan op naar het strand. Eerst een kort wandeling door het gezellige Domburg. Wij hebben al een viswinkel gezien voor straks en een leuk restaurant voor vanavond, dus dat gaat goed komen.

Bij de Badweg heb je een rolstoeltoegankelijke strandovergang. Dit geleidelijk aflopend houten pad brengt je onderaan bij het strand. Daar ligt een vlak houten pad, waarover je links en rechts langs het strand kunt. Hier hebben ze ook een strandrolstoel, waarmee wij tot aan de waterlijn zijn gegaan om heerlijk te genieten van de zee en het strand.

Aan de het houten pad, dat je van de duin naar het strand brengt, is ook een zijpaadje naar een leuke strandtenten. Hier hebben heerlijk geluncht.

Reisverslag Domburg
een midweek Domburg
Met een rolstoel naar het strand

Natuurlijk moest er ook nog een visje worden gegeten. Dit is gebeurd op Het groentje, een gezellig pleintje midden in Domburg. ’s Avonds zijn wij hier teruggekomen om heerlijk te eten in een van de restaurants aan dit pleintje.

Dag 5

En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Wij zijn het erover eens: Domburg heeft het mooiste strand, dat wij ooit hebben gezien en in de omgeving is heel veel leuks te zien en te doen.

Domburg is zeker een aanrader.

We zaten in een huisje van Roompot
Wil je kijken naar andere aangepaste accommodaties in Zeeland? Kijk dan hier: Aangepaste accommodaties – Zeeland

We hebben ook een blog geschreven over Zeeland: https://atotzreizen.nl/zeeland-blog/

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *