Reizen met een beperking of zorg vraag

Reizen met een beperking

Heerlijk op vakantie. Wie wil dat nu niet? Maar wanneer dat niet zo eenvoudig is als het klinkt?

Dan zijn er toch meer mogelijkheden dan je denkt. Het is vaak een heel gedoe om het allemaal te regelen, maar er zijn gelukkig organisaties, zoals A tot Z reizen, die graag helpen. Dit kan zowel in binnen- als buitenland, alleen of in een (willekeurig of zelf samengesteld) gezelschap. Eigenlijk is bijna alles mogelijk.

Er is zoveel mogelijk, dat het kiezen of bedenken wat je wil misschien de moeilijkste keuze is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen op thema of land naar keuze, maar ook de wijze van vervoer kan jouw keuze bepalen.

Reizen met een beperking

Themareizen

Ook hier is de keuze haast onbeperkt. Wil je een actieve vakantie? Maar wat is voor jou een actieve vakantie? Zo zijn er wandelvakanties, maar ook zeilvakanties.

Houd je van koken of fotograferen? Ook dit kan een vakantiethema zijn, net zoals cultuur, muziek en/of kunst. Er zijn ontzettend veel thema’s denkbaar.

Reizen met een zorgvraag
Reizen met een beperking of zorgvraag

Lekker weg in eigen land, maar ook strandvakantie in Zuid-Europa of een bezoek aan een Europese stad kan jouw keuze bepalen. Welke land wil je graag bezoeken? Dit hoeft in veel gevallen niet alleen beperkt te blijven tot Europa.

Per auto/bus, vliegtuig, trein of schip, ook het vervoermiddel kan ook je keuze bepalen. Heb je altijd al met de trein Zwitserland willen ontdekken of lijkt het je heerlijk op met een cruise landen en steden te bezoeken?

Reizen met een beperking

Nu denk je misschien: Ja, dat klinkt allemaal wel leuk, maar wat als ik zorg nodig heb. Dat kan inderdaad jouw keuze beïnvloeden, maar dat is minder vaak het geval, dan je wellicht denkt. Zorg kan vrijwel overal geregeld worden. De enige echte beperking, die wij tegen komen, is vervoer per vliegtuig wanneer iemand niet in een vliegtuigstoel kan zitten. En de belemmering wordt in dit geval vooral veroorzaakt door de hoge kosten, die aangepast vervoer in zo’n geval met zich meebrengt.

Cruise met rolstoel
Rolstoelvakantie

Er zijn eigenlijk geen redenen waarom met zorg een vakantie niet mogelijk is; de keuze is zelfs enorm. Let wel op, dat je de tijd neemt om jouw reis te plannen. Het is van belang, dat nadenkt over wat je wil en kunt en dat er volgende tijd is om alles goed te organiseren, zodat je een fijne vakantie zult hebben. Alvast veel plezier bij het bedenken van jouw (volgende) vakantie.

Meer over reizen met een zorgvraag, Klik hier

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *