Alicante, meer dan een luchthaven of strand alleen

Deze leuke stad laten wij deze  week de revue passeren in onze blog. Alicante is een leuke stad voor een dagje, als je verblijft aan de Costa Blanca, maar ook leuk als strandvakantie door zijn ligging aan zee en bovenal leuk als stedentrip. In deze blog gaan wij uit van Alicante als citytrip.

Casco Antiguo

De oude stad tussen Rambla Méndez Núez, de Monte Benacantil met het kasteel van Santa Bárbara en het zandstrand. Hier gaan wij de meeste bezienswaardigheden van Alicante zien. Je kan dit doen door gericht langs alle bezienswaardigheden te lopen, maar beter nog: slenter lekker door het oude centrum en laat je verrassen door de bezienswaardigheden. Wat kan je zo al tegenkomen?

Alicante, rolstoelvakantie

Basilica de Santa Maria

De oudste kerk van Alicante is gebouwd op de resten van een moskee tussen de 14de en 16de eeuw in de Valenciaanse gotische stijl. Wanneer je deze basiliek binnengaat, let dan op de barokke façade boven de ingang, het altaarstuk en het standbeeld van de Maagd Maria.

Plaza de l’Ajuntament

Het mooie plein bij het gemeentehuis met de arcadenbogen aan beide kanten van het plein. De blikvanger is natuurlijk Ajuntamiento, het gemeentehuis. Dit barokke gebouw met een toren aan beide zijkanten is een van de mooiste bouwwerken van Alicante.

Alicante, aangepast reizen
Alicante, Santacruz

MACA museum

Het museo de Arte Contemporãneo de Alicante is een museum voor moderne kunst, nabij de basiliek in een 17de eeuws barokke stadswoning. Er zijn meer dan 800 werken uit de 20ste eeuw van bijvoorbeeld Pablo Picasso en Joan Miró.

Mercado de Abastos

Oftewel Mercado Central, de centrale markt in een mooi pand uit 1911 is een gezellige overdekte markt, waar van alles te koop is en wat zeker een bezoek waard is.

Daarnaast kan je tijdens je wandeling het Palacio Maisonnave, een herenhuis uit de 18de eeuw, het klooster van de Zusters van het Heilig Bloed en de kathedraal van Sint Nicolaas in Herrera- en barokke stijl zien.

Naast deze oude stad, in de wijk Santa Cruz met naast de meeste bezienswaardigheden, smalle straatjes en witte huisjes met bloemen en gekleurde tegels, heeft Alicante nog veel meer leuke wijken.

Raval Roig

Is zo’n wijk. Vroeger was dit de visserswijk buiten de stadsmuren. In deze wijk ligt ook de markante heuvel van Alicante, Benacantil. Op de helling ligt het Parque de la Ereta, een mooi groen park, waar je heerlijk kunt relaxen. Maar ga ook zeker hoger naar de top.

Rolstoelvakantie Alicante

Kasteel van Santa Bárbara

Op de 166 meter hoge heuvel ligt het Castillo de Santa Barbara met overblijfselen uit de 11de en 16de eeuw. Het ligt ongeveer een uur wandelen van het Parque de la Ereta, maar is ook per lift te bereiken. Vanaf het kasteel heeft een pracht uitzicht en er is een museum, MUSA. Dit is het stadsmuseum, waar je de geschiedenis van het kasteel en Alicante ziet.

Natuurlijk moet er ook een bezoek worden aan het strand en de boulevard.

Explanade de Espana

Vanaf de haven loopt de promenade tot aan Canalejas Park en is een van de populairste plekken in Alicante. De boulevard bestaat uit 6.600.000 marmeren tegels en is aan beide kanten omgeven door palmbomen. Aan het eind van de boulevard ligt het Panoramis, een gezellig winkelcentrum.

Vakantie met zorg Alicante

Playa del Postiguet

Aan de voet van de Monte Benacantil met het kasteel van Bárbara ligt dit 900 meter zandstrand. Een leuk strand met allerlei sportactiviteiten en comfortabele ligbedden en parasols. Een heerlijke plek om te relaxen of actief bezig te zijn.

Mocht je niet van het strandleven zijn, dan zijn er nog een paar erg leuke musea in Alicante.

Alicante, vakantie met rolstoel

Marq Museum

Een bijzonder archeologisch museum, dat aan de hand van archeologische ontdekkingen je langs de prehistorie, Iberische periode, de Romeinen, de middeleeuwen en de moderne tijden voert en je zo de cultuur en bewoners van Alicante laat zien.

Hogueras Museum

Een museum gewijd aan de viering van Hogueras de San Juan (het San Juan Vreugdevuur), dat jaarlijks op 24 juni gevierd wordt. Bij dit feest wordt het begin van de zomer gevierd met het grootste vreugdevuur van Spanje op het strand. In het museum leer je alles over dit feest en de tradities.

Museo de Belenes de Alicante

Tot slot nog even dit bijzondere museum. Hier kan je hartje zomer kerststallen bekijken. Dit museum toont de kunst en geschiedenis van het kerstfeest.

Dit en nog veel meer heeft Alicante te bieden en dan hebben wij nog niet gekeken in de omgeving, want zoals je misschien in onze eerdere blog (Costa Blanca Zuid) hebt gelezen, heeft de Costa Blanca en haar achterland ook nog heel veel moois te bieden.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *