AMELAND, heerlijk genieten.

Ameland, (fries: It Amelân), bestaat voornamelijk uit zandduinen, dus een bezoek aan zee om heerlijk uit te zwaaien, met je voeten in het zand en uitkijken over zee, staat zeker op het programma bij een bezoek aan dit leuke Waddeneiland. 

Ook met een beperking kan er volop genoten worden van het strand, want bij de posten van de KNRM zijn kosteloos strandrolstoelen te leen.

Maar naast zee en strand heeft dit waddeneiland nog veel meer te bieden. Wat dacht u van de leuke dorpjes, Hollum, Ballum, Nes en Buren, waar je heerlijk op een terrasje kan zitten om mensen te kijken, maar ook lekker snuffelen in de leuke winkeltjes, waarvan enkele zelfs leuke workshops hebben.

Op een dag met wat minder weer is een bezoek aan het Natuurcentrum met zijn diverse aquaria zeker leuk. Dit museum is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel, zelfs de uitkijktoren. En als het weer wat opklaart, dan zijn er vanuit het Natuurcentrum leuke wandelingen, waaronder het blotevoetenpad, maar ook het Paddenpad, dat geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Wat ook hoort bij een bezoek aan dit prachtige eiland is een tocht naar de zeehondenbank tussen Terschelling en Ameland. En dan hopen, dat de robben weten dat wij ze gegarandeerd van dichtbij kunnen bewonderen, zoals Robbenboot m.s. Ameland meldt. Het wordt in ieder geval een leuke tocht op dit schip, dat ook geschikt is voor gasten in een rolstoel.

U ziet er is heel veel te doen en dit is nog maar een deel van alle mogelijkheden, die Ameland te bieden heeft.

Vervanger1. Ameland Rolstoelvakantie

Volgens mij is Ameland in alle jaargetijden leuk. De zomer met zijn gezelligheid op de terrassen en het heerlijk genieten van het buitenleven, de herfst met zijn mooie kleuren en de stormen, die de zee zo mooi maken en de winter met de kerstsfeer in de dorpjes en de vogels, die hier komen overwinteren. Wij waren dit jaar in de lente met veel vogelgeluiden en lammetjes in de wei en op de groene zeedijk.

Paardenreddingsboot

Natuurlijk hebben wij meer gedaan dan lammetjes kijken. Er is zoveel te doen op Ameland, dat wij onze week zo gevuld hadden met allerlei verschillende activiteiten.

Wij hadden het geluk, dat in de week, dat wij er waren de paardenreddingsboot uitvoer (vaart 12x per jaar uit).10 paarden trekken de reddingboot vanuit het boothuis in Hollum naar het strand, waar 8 paarden de boot de branding in trekken. Heel bijzonder en indrukwekkend (wat een kracht geven de paarden om de boot over het strand te trekken).

Robbentocht

Sowieso is het strand van Ameland altijd leuk. Wij zijn er deze week diverse keren geweest. Lekker uitwaaien en daarna warme chocomelk drinken in een van de strandpaviljoenen (waar ze ook strandrolstoelen hebben, om iedereen van het strand te kunnen laten genieten).

Bij een bezoek aan Ameland hoort natuurlijk ook een robbentocht. Ook al was het weer niet best. Toch hebben wij het erop gewaagd. En wij hebben ze uitgebreid zien luieren op een van de drooggevallen wadden. Het is heel leuk om de zeehonden daar met z’n allen te zien.

Strandexpress

Wat ook een aanrader is, is de Strandexpress. Deze brengt je van het strand Nes en Buren naar het Oerd en de Hôn, een gebied waar nieuwe duinen zich vormen.  Hier broeden ontzettend veel vogels. Er is een kolonie lepelaars en aan het eind van de zomer bloeit de lamsoor, die met zijn paarse bloemetjes het gebied een paarse gloed  heeft. Een goede reden om in de zomer terug te gaan.

Kortom Ameland heeft veel te bieden en dan hebben wij het nog niet eens gehad over het Natuurcentrum, de dorpjes Ballum, Buren, Hollum en Nes en de vele sport- en natuuractiviteiten, die er zijn.

 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *