Ameland

AMELAND, heerlijk genieten.

Begeleide reizen, rolstoel, maatwerkreizen

Ameland, (fries: It Amelân), bestaat voornamelijk uit zandduinen, dus een bezoek aan zee om heerlijk uit te zwaaien, met je voeten in het zand en uitkijken over zee, staat zeker op het programma bij een bezoek aan dit leuke Waddeneiland. 

Ook met een beperking kan er volop genoten worden van het strand, want bij de posten van de KNRM zijn kosteloos strandrolstoelen te leen.

Maar naast zee en strand heeft dit waddeneiland nog veel meer te bieden. Wat dacht u van de leuke dorpjes, Hollum, Ballum, Nes en Buren, waar je heerlijk op een terrasje kan zitten om mensen te kijken, maar ook lekker snuffelen in de leuke winkeltjes, waarvan enkele zelfs leuke workshops hebben.

Op een dag met wat minder weer is een bezoek aan het Natuurcentrum met zijn diverse aquaria zeker leuk. Dit museum is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel, zelfs de uitkijktoren. En als het weer wat opklaart, dan zijn er vanuit het Natuurcentrum leuke wandelingen, waaronder het blotevoetenpad, maar ook het Paddenpad, dat geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Wat ook hoort bij een bezoek aan dit prachtige eiland is een tocht naar de zeehondenbank tussen Terschelling en Ameland. En dan hopen, dat de robben weten dat wij ze gegarandeerd van dichtbij kunnen bewonderen, zoals Robbenboot m.s. Ameland meldt. Het wordt in ieder geval een leuke tocht op dit schip, dat ook geschikt is voor gasten in een rolstoel.

U ziet er is heel veel te doen en dit is nog maar een deel van alle mogelijkheden, die Ameland te bieden heeft.

Begeleide reizen, aangepaste vakantie

Nieuwsgierig naar wanneer onze volgende reis naar Ameland is? Klik hier!

Meer blogs:

Wagenschuur, accommodatie op Ameland voor vakantie met zorg
Ameland, begeleide reizen
Jongerenreizen met begeleiding
Jongerenreizen

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *