De Veluwe

Laat u zich verrassen door de Veluwe!

Een midweek Veluwe heeft meer te bieden dan u denkt. Van bijna de gehele Nederlandse Big Five op de Hoge Veluwe via de kunst, het Kröller Müller Museum, tot het stadse van Arnhem kunt u bezoeken tijdens een verblijf tussen het Veluwse groen, bijvoorbeeld vanuit het gastvrije dorp Otterlo of een van de vele andere leuke dorpen.

Als het tijdens een bezoek aan National Park de Hoge Veluwe meezit dan treft u een of meer van onderstaande 4 leden van de Nederlandse Big Five (om nummer 5 de zeehond te zien raden wij u een verblijf op een van de Waddeneilanden aan).

Zorgvakantie, Veluwe
Seniorenreizen, Veluwe
Veluwe, gehandicaptenvakantie

Maar behalve deze vier heeft de Veluwe nog veel meer natuurschoon te bieden, zoals mooie zandverstuivingen, stuwwallen en vennetjes verscholen in de vele bossen.

Kunst en cultuur

Naast al deze natuurbelevenissen biedt de Veluwe ook veel kunst en cultuur. Bent u een cultuur- of kunstliefhebber dan mag een bezoek aan het Kröller Müller museum of Paleis het Loo zeker niet ontbreken.

Het Kröller Müller Museum ligt in het Nationaal Park De Hoge Veluwe en is een museum voor moderne kunst met een aangrenzend beeldenpark, samen ca. 25 ha.

Paleis Het Loo

is niet alleen een voormalig koninklijk paleis, maar ook een museum, dat toont hoe de Oranjes 300 jaar lang woonden en werkten en is vooral bekend om zijn mooie baroktuinen. Op het Stallenplein bevinden zich de stallen en koetsenhuizen vol koetsen en rijtuigen. Er is ontzettend veel te zien.

Ook zijn er de steden Apeldoorn en Arnhem, waar men heerlijk kan winkelen. Wat ook ontzettend leuk en gezellig is, is het struinen over de vele markten, die de Veluwe heeft.

Dit is maar een kleine greep uit wat de Veluwe te bieden heeft. Kortom ruim voldoende voor een leuke, afwisselende vakantie.

Omdat er genoeg te vertellen is hebben we nog een blog: Lees hier

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *