Genieten in de koninklijke badplaats van Thailand.

Genieten in de koninklijke badplaats van Thailand.

Eén van onze vakanties gaat naar Hua Hin, de koninklijke badplaats van Thailand.  Wij maken een reis van 15 dagen als de Thaise winter begint. De Thaise winter (half november-half februari) is een ideale tijd om te reizen. Het is dan gemiddeld zo’n 25 graden. Wij huren een volledig aangepaste woning van een Nederlands echtpaar. Doordat zij bekend zijn met rolstoelgebruik is de woning tot in de kleinste detail aangepast. Er zijn hoog-laag bedden, een betegelde vloer zonder drempels, een rolstoel-toegankelijke badkamer, steunen en hulpmiddelen.
Het huis heeft een ruime huiskamer, ruime slaapkamers, een keuken, een zwembad met lift, airco, wifi en 2 terrassen.

Zorgeloos vakantie met begeleiding, verpleegkundige
Zorgvakantie, rolstoelvakantie, vakantie met zorg naar Thailand
Wat is er te doen in Hua Hin?

Er is een leuk centrum met verschillende kleine winkeltjes. In het centrum ligt ook het prachtige station met de koninklijke loge. Er is een nachtmarkt ( start om 18:00), een weekendmarkt en de lokale versmarkt. Verder is er de tempel, de vissers-pier en kan je winkelen in de Hua Hin Mall, Colonde Mall of in Market village.
Eten, handwerk en kunst kijken kan op de Cicade kunstmarkt. Elke vrijdag, zaterdag en zondag is deze avondmarkt er, met handgemaakte souvenirs, kunst en schilderijen. En je kunt er heerlijk eten halen bij verschillende kraampjes.

Wat is er te doen buiten Hua Hin?

Omdat we een aangepaste rolstoelbus tot onze beschikking hebben, kunnen we ook buiten Hua Hin verschillende excursies doen.
Eén van de plekken die zeker de moeite waard zijn, is de Hua Hin Hills wijngaard. Een mooie wijngaard met bij het restaurant een geweldig uitzicht over de wijngaard. Verder is er de Khao Takiab tempel, het teakhouten paleis, Wat Huay Mongkol, Suan Son Beach en Khoa Tao tempel.

Zorgvakantie naar Thailand
Zorgvakantie, Thailand, zorgeloos vakantie met begeleiding
Hoe reizen wij daar heen?

Er zijn 2 mogelijkheden: Er is een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Bangkok of de vlucht kan in 2 stukken. Eerst van Amsterdam naar Dubai en daarna door naar Bangkok. 
Vanuit Bangkok worden we opgehaald en rijden we in ongeveer 3 uur (met tussenstop) naar Hua Hin.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *