Vakantie naar Thailand, ook voor mij mogelijk?

Thailand, Monsoon Valley Vineyard

Voor onze Thailandreis besteden wij graag nog eens aandacht aan Thailand. We hebben al allerlei weetjes en natuurschoon voorbij laten komen (zie bloglinks onder deze blog). Misschien heeft dit er wel voor gezorgd, dat je Thailand eens graag zou willen bezoeken. Wat dan vaak de vraag met zich meebrengt, is dit voor mij wel mogelijk?

Hoe gaan wij naar Thailand?

Uiteraard vliegen, maar wij begrijpen dat zo’n lange vliegreis best een bezwaar kan zijn. Je kunt de vliegreis naar (en van) Thailand in één keer maken. Het is vanaf Amsterdam ongeveer 11 uur vliegen naar Bangkok. Er is ook een mogelijkheid om ergens een tussenstop te maken. Dit zou bijvoorbeeld in Dubai kunnen, 6,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Vanaf Dubai is het nog een keer zo’n 6,5 uur naar Bangkok.

Je kunt dan besluiten een paar uur of zelfs een paar dagen in Dubai te blijven, alvorens verder te reizen. Vanzelfsprekend wordt jouw reis dan wel duurder, maar kun je een rustpunt (of extra vakantiebestemming) inplannen.

Vakantie naar Thailand, ook voor mij mogelijk?
Thailand, ook voor mij mogelijk

Vliegreis

Je wilt naar Thailand, maar ziet op tegen 11 uur vliegen, dan hebben wij hier wat tips om de reis aangenaam door te brengen. Natuurlijk kijken wij welke vliegtuigstoel het beste voor jou geschikt is. Slaap je graag tijdens jouw vlucht dan een plekje aan het raam. Wil je makkelijk uit jouw stoel kunnen dan een plekje aan het gangpad.

Neem een oogmasker, oordoppen en een kussentje mee als je rustig wil zitten of slapen. Is het vliegtuigeten niet echt iets voor jou? Neem dan wat extra lekkers mee voor tijdens de vlucht.

Bij comfortabel vliegen hoort ook kleding. Doe comfortabele, niet te strakke kleding aan. Draag laagjes, want dan is het weer te warm en dan weer te koud. Extra handig wanneer je uit het koude Nederland vertrekt en aankomt in het heerlijk warme Thailand. Tijdens de vlucht kun je gebruik maken van het entertainmentsysteem in het vliegtuig voor films, series, speeltjes etc. Dit brengt je de nodige afleiding wanneer je geen vliegtuigslaper bent. Zet alvast jouw horloge of mobiel op de tijd van jouw bestemming, dan kun je jezelf al enigszins instellen op de nieuwe tijdzone.

Kan mijn rolstoel mee?

Je wilt naar Thailand, maar je zit in een (elektrische) rolstoel? Dit is geen probleem. Wij vliegen met luchtvaartmaatschappijen, die diverse faciliteiten hebben voor onze gasten, die niet (ver) kunnen lopen, zowel op de luchthaven als in het vliegtuig. Op de luchthavens is er assistentie naar en van het vliegtuig. Aan boord is er, indien nodig (o.a. bij de KLM) een speciale rolstoel, die door het gangpad kan om toiletbezoek mogelijk te maken. Mocht het nodig zijn jouw been (of benen) horizontaal te houden dan kan er een beensteun met verlengstuk worden geplaatst. Hiervoor wordt de zitplaats voor je neergeklapt. Dit betekent wel dat je deze extra plaats en de stoel naast deze neergeklapte stoel ook dient te betalen (dus totaal 3 stoelen). Je ziet er zijn allerlei mogelijkheden om te vliegen wanneer je gebruik maakt van een rolstoel. De enige voorwaarde is eigenlijk, dat je in een vliegtuigstoel kunt zitten. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan wordt het extreem duur om te vliegen (meer informatie kunnen wij je, indien gewenst, leveren). Meer over vliegen met een rolstoel vind je hier.

Hua Hin, Thailand, vakantie met rolstoel

En vanaf het vliegveld van Bangkok?

En dan staan wij in Bangkok en hoe dan verder? Vanaf de luchthaven Bangkok gaan wij met rolstoeltoegankelijk vervoer naar een rolstoeltoegankelijk verblijf in Hua Hin. Deze accommodatie is van alle gemakken voorzien en een heerlijke uitvalbasis voor allerlei excursies.

Maar als wij net zijn aangekomen, doen wij het eerst rustig aan om wat te acclimatiseren en de jetlag te overwinnen. De jetlag ontstaat, omdat je vooruit gaat in de tijd (6 uur). Wanneer je na jouw vakantie terugvliegt, gaat je weer 6 uur terug. Dit valt over het algemeen beter, omdat je het gevoel zult hebben dat de vliegreis korter is. Het lijkt namelijk of je slechts 5 uur verder bent, terwijl je 11 uur heeft gevlogen.

Jetlag

Wat kun je doen tegen een jetlag? Helaas is er geen middel tegen, maar je kunt wel de symptomen (voornamelijk vermoeidheid en ’s avonds niet in slaap kunnen vallen) verminderen: zorg dat je volledig uitgerust op reis gaat. Je kunt ook proberen om al een beetje jouw slaapritme aan te passen door steeds zo’n 90 minuten eerder te gaan slapen in de dagen voor de vlucht. Dit zorgt dat je je sneller aanpast aan het tijdsverschil. En vermijd (zeker tijdens de vlucht) drankjes met cafeïne en alcohol. Drink veel water. Bij aankomst proberen wij het rustig aan te doen, maar ons wel al een beetje aan het lokale ritme aan te passen. Een heerlijk kort dutje kan natuurlijk altijd.

En dan ligt Thailand klaar om verkend te worden.

Nieuwsgierig naar onze reizen naar Thailand? Klik hier

Meer blogs over Thailand:

Hua HIn, Thailand, Zorgeloos vakantie met begeleiding, verpleegkundige naar Thailand
Reisverslag Thailand
Zorgvakantie naar Thailand
Hua Hin
Hua Hin Thailand , land van de Glimlach
Land van de glimlach
Thaise week, Boeddha van de zaterdag
Thaise week
Thailand en natuur, met verpleging door A tot Z reizen
Thaise natuur
Thailand het land van de glimlach. Reizen met begeleiding en zorg
Meer dan land vd glimlach
Thailand gewoontes, reizen met zorg
Gewoontes in Thailand

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *