Vakantie naar Thailand, ook voor mij mogelijk?

Thailand, zorgreizen

Voor onze Thailandreis besteden wij momenteel veel aandacht aan Thailand. U heeft al allerlei weetjes en natuurschoon zien voorbij komen. Misschien heeft dit er wel voor gezorgd, dat u Thailand eens graag zou bezoeken. Wat dan vaak de vraag met zich meebrengt, is dit voor mij wel mogelijk?

A tot Z reizen biedt begeleide reizen, maar ook reizen voor gasten met een zorgvraag. Deze reizen bieden wij aan in Nederland en Europa, maar ook naar verre bestemmingen, zoals Thailand.

Hoe gaan wij naar Thailand?

Uiteraard vliegen, maar wij begrijpen dat zo’n lange vliegreis best een bezwaar kan zijn. U kunt de vliegreis naar (en van) Thailand in één keer maken. Het is vanaf Amsterdam 11 uur vliegen naar Bangkok. Er is ook een mogelijkheid om ergens een tussenstop te maken. Dit zou bijvoorbeeld in Dubai kunnen, 6,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Vanaf Dubai is het nog een keer zo’n 6,5 uur naar Bangkok.

U kunt dan besluiten een paar uur of zelfs een paar dagen in Dubai te blijven, alvorens verder te reizen. Vanzelfsprekend wordt uw reis duurder, maar kunt u een rustpunt (of extra vakantiebestemming) inplannen.

Thailand, begeleide reizen
Thailand, met de rolstoel
Vliegreis

U wilt naar Thailand, maar ziet op tegen 11 uur vliegen, dan hebben wij hier wat tips om de reis aangenaam door te brengen. Natuurlijk kijken wij welke vliegtuigstoel het beste voor u geschikt is. Slaapt u graag tijdens uw vlucht dan een plekje aan het raam. Wilt u makkelijk uit uw stoel kunnen dan een aan het gangpad. Neem een oogmasker, oordoppen en een kussentje mee als u rustig wil zitten of slapen. Is het vliegtuigeten niet echt iets voor u. Neem dan wat extra lekkers mee voor tijdens de vlucht.

Bij comfortabel vliegen hoort ook kleding. Doe comfortabele, niet te strakke kleding aan. Draag laagjes, want dan is het weer te warm en dan weer te koud. Ook handig wanneer u uit het koude Nederland vertrekt en aankomt in het heerlijk warme Thailand. Tijdens de vlucht kunt u gebruik maken van het entertainmentsysteem in het vliegtuig voor films, series, speeltjes etc. Dit brengt u de nodige afleiding wanneer u geen vliegtuigslaper bent. Zet alvast uw horloge of mobiel op de tijd van uw bestemming, dan kunt u zich al enigszins instellen op de nieuwe tijdzone.

Kan mijn rolstoel mee?

U wilt naar Thailand, maar u zit in een (elektrische) rolstoel. Dit is geen probleem. Wij vliegen met luchtvaartmaatschappijen, die diverse faciliteiten hebben voor onze gasten, die niet (ver) kunnen lopen, zowel op de luchthaven als in het vliegtuig. Op de luchthavens is er assistentie naar en van het vliegtuig. Aan boord is er, indien nodig (o.a. bij de KLM) een speciale rolstoel, die door het gangpad kan om toiletbezoek mogelijk te maken. Mocht het nodig zijn u been (of benen) horizontaal te houden dan kan er een beensteun met verlengstuk worden geplaatst. Hiervoor wordt de zitplaats voor u neergeklapt. Dit betekent wel dat u deze extra plaats en de stoel naast deze neergeklapte stoel ook dient te betalen (dus totaal 3 stoelen). U ziet er zijn allerlei mogelijkheden om te vliegen wanneer u gebruik maakt van een rolstoel. De enige voorwaarde is eigenlijk, dat u in een vliegtuigstoel kunt zitten. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan wordt het extreem duur om te vliegen (meer informatie kunnen wij u, indien gewenst, leveren).

Thailand, aangepaste accommodatie
Thailand, A tot Z reizen met de rolstoel
Hua HIn, Thailand, rolstoeltoegangelijk
En vanaf het vliegveld?

En dan staan wij in Bangkok en hoe dan verder? Vanaf de luchthaven Bangkok gaan wij met rolstoeltoegankelijk vervoer naar een rolstoeltoegankelijk verblijf in Hua Hin. Deze accommodatie is van alle gemakken voorzien en een heerlijke uitvalbasis voor allerlei excursies.

Maar als wij net zijn aangekomen, doen wij het eerst rustig aan om wat te acclimatiseren en de jetlag te overwinnen. De jetlag ontstaat, omdat u vooruit gaat in de tijd (6 uur). Wanneer u na uw vakantie terugvliegt, gaat u weer 6 uur terug. Dit valt over het algemeen beter, omdat u het gevoel zult hebben dat de vliegreis korter is. Het lijkt namelijk of u “ slechts 5 uur verder” bent, terwijl u 11 uur heeft gevlogen.

Jetlag

Wat kunt u doen tegen een jetlag? Helaas is er geen middel tegen, maar u kunt wel de symptomen (voornamelijk vermoeidheid en ’s avonds niet in slaap kunnen vallen) verminderen: zorg, dat u volledig uitgerust op reis gaat. U kunt ook proberen om al een beetje uw slaapritme aan te passen door steeds zo’n 90 minuten eerder te gaan slapen in de dagen voor uw vlucht. Dit zorgt dat u zich sneller aanpast aan het tijdsverschil. En vermijd (zeker tijdens uw vlucht) drankjes met cafeïne en alcohol. Drink veel water. Bij aankomst proberen wij het rustig aan te doen, maar ons wel al een beetje aan het lokale ritme aan te passen. Een heerlijk kort dutje kan natuurlijk altijd.

En dan ligt Thailand klaar om verkend te worden.

Nieuwsgierig naar onze reizen naar Thailand? Klik hier

Meer blogs over Thailand:

Hua HIn, Thailand, Zorgeloos vakantie met begeleiding, verpleegkundige naar Thailand
Reisverslag Thailand
Zorgvakantie naar Thailand
Hua Hin
Hua Hin Thailand , land van de Glimlach
Land van de glimlach
Thaise week, Boeddha van de zaterdag
Thaise week
Thailand en natuur, met verpleging door A tot Z reizen
Thaise natuur
Thailand het land van de glimlach. Reizen met begeleiding en zorg
Meer dan land vd glimlach
Thailand gewoontes, reizen met zorg
Gewoontes in Thailand

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.