Dagen van de week zoals de Thai ze ziet

Boeddha, zondag
Thailand, zorgreizen

Thaise week

Zondag: Vandaag is rood!

Elke dag heeft een kleur in Thailand. En de zondag is rood. In Thailand is uw geboortedag van groot belang. Bij uw geboortedag hoort een Boeddha en een kleur. Samen zeggen ze iets over uw karakter. Deze week ga wij alle dagen laten zien, zoals de Thai het ziet.  Wij trappen onze Thaise week af met de zondag.

De kleur van zondag , de zon, In het Thai: wan athit, heeft de kleur rood . Rood staat voor geluk. De zondag Boeddha is een staand beeld. Het is de Boeddha van Vrijheid en Overdenking | Pang Tawai Natra.

Bent u geboren op een zondag, dan bent u  een respectabel, wijs, zorgeloos en geliefd persoon bij vrienden en familie.  Uw geluksdag is woensdag en ongeluksdag is vrijdag. Uw gelukskleur is uiteraard rood of groen. En blauw is uw ongelukskleur

En voor nog meer bijgeloof: Als u op zondag bent geboren, doe niets wat goed moet gaan op een vrijdag. Volgens de Thai bepaalt de dag van de week, waarop u geboren bent, op welke dag u niets succesvols moet proberen of iets moet vieren.

Tenslotte nog een liefdestip: Bent u als man of vrouw geboren op zondag, kies dan een partner geboren op maandag, donderdag of vrijdag. Een slechte combinatie is met iemand, die op dinsdag is geboren. 

Maandag: Een gele dag, vandaag.

Maandag, de maan, in het Thai: wan jan, heeft de kleur geel . Geel is de kleur van geluk en vreugde. De maandagBoeddha is de Boeddha van Bescherming (Pang Ham Yath). Deze is net als bij de zondag een staande Boeddha. Deze keer met opgeheven arm, de handpalm met gestrekte vingers naar voren.

Geboren op een maandag, dan bent u serieus, heeft u een goed geheugen en houdt u van reizen. Zaterdag is uw geluksdag en zondag brengt ongeluk.
Natuurlijk is geel de gelukskleur, maar ook zwart. Kijk uit met de kleur oranje.

Koning Rama X en ook zijn vader, wijlen koning Bhumibold, zijn beiden op maandag geboren en zij staan vaak in gele kleding op foto’s en andere afbeeldingen.

Geboren op maandag kijk dan uit met zondag. Op deze dag niets succesvols beginnen of iets vieren. Het is wel een goede dag (voor iedereen) om te beginnen met de bouw van een huis.

Wanneer u op maandag bent geboren, dan kunt u het beste een partner zoeken, die op zondag, woensdag of zaterdag is geboren. De combinatie met iemand, die op donderdag is geboren, is niet aan te raden.

Thailand Boeddha, maandag
Thailand, begeleide reis
Thailand, Boeddha van de maandag
prunus-cerasoides, Thailand, zorgreizen

Dinsdag: Vandaag zien wij alles door een roze bril.

Dinsdag, in het Thai: wan angkhan, heeft de kleur roze. Roze staat voor goed geluk. De Boeddha van dinsdag is de Boeddha van de waarheid en rust (Pang Sai Yas). Dit keer is het een liggende Boeddha op zijn rechterzij, met zijn hoofd op z’n hand en de voeten naast elkaar.

Op dinsdag geboren, dan bent ernstig, moedig en actief. Uw geluksdag is donderdag en de ongelukkigste dag van de week is voor u de maandag.
Roze is natuurlijk uw kleur, maar ook geel. Wit is de kleur, die u ongeluk brengt.

Dinsdag is een slechte dag om met de bouw van uw huis te beginnen. Een huwelijk vandaag heeft volgens de Thai kwalijke gevolgen. En geboren op dinsdag houd er dan rekening mee dat maandag een slechte dag voor u is.

Als dinsdagkind kunt u het beste een relatie aangaan met een vrijdagskind, maar niet met een zondagskind. Dan weet u dat alvast.  😉

Thaise week

Woensdag: Het midden van de week.

Met de woensdag is er wat bijzonders. Deze dag heeft 2 Boeddha’s en ook 2 kleuren. De dag is tweeën gedeeld. Woensdag staat voor de periode, waarop Boeddha zich terugtrekt in het bos, omdat zijn volgelingen niet meer in harmonie met elkaar leefden en zich in twee groepen splitsten. 

Tijdens zijn verblijf in het bos zien een olifant en een aap de belangrijkheid van Boeddha en brengen hem elke dag eten. Wanneer de volgelingen van Boeddha dit zien, komen zij tot inzicht en volgenBoeddha weer als één groep.

Woensdag, in het Thai: wan phut, heeft de kleur groen, alleen de kleur voor de woensdagavond is donkergroen. De kleur staat voor goede gezondheid.

Woensdagochtend

De Boeddha van woensdag is Pang Um Baatr, de Boeddha van de nederigheid. De staande ochtendBoeddha houdt met twee handen de bedelnap vast.

Geboren voor de avond, dan bent u een gezegend mens en werkt u hard en bent u eerlijk. Uw gelukkigste dag is maandag en donderdag maakt u ongelukkig.
Nee, uw gelukskleur is niet groen, maar wit. Kijk wel uit met geel.

Woensdagavond

En als u ’s avonds geboren bent, dan is uw gelukskleur wel groen, maar voorzichtig met roze. U bent beleefd, artistiek en emotioneel. De woensdagnacht is uw gelukkigste tijd en dinsdag brengt ongeluk.

De Boeddha van de avond is de zittende versie met één hand geopend op zijn rechterbeen.

De woensdag is de dag om een kapper en klusjes in huis te mijden. En voor relatie-advies kunnen wij u melden, dat u een goede combinatie vormt met iemand, die geboren is op maandag of zaterdag. Iemand, die net als u geboren is op woensdag, is de minst geschikte keuze.

Thailand, boeddha woensdag
Hua Hin, Thailand, rolstoelvakantie
Thailand, dagen, kleuren en boeddha
Thaise week, boeddha van donderdag
Thailand, vakantie met zorg, rolstoel

Donderdag: Vandaag is het de dag van het geluk.

Wan phruhat, Thai voor donderdag heeft een oranje kleur. Oranje staat in Thailand voor geluk. De Boeddha van de donderdag, Pang Samah, Thin, is de mediterende Boeddha van innerlijke rust en evenwicht. Dit is de Boeddha in de lotushouding met de handen in de schoot (rechter op de linker), de vingers gestrekt en handpalmen naar boven.

Geboren op donderdag, dan bent rustig, kalm en eerlijk.  Uw geluksdag is zondag, maar kijk uit met de zaterdag. Donderdag is geen goede dag om aan uw huis te bouwen.

Oranje brengt u geluk, maar de zwarte kleur staat voor ongeluk.

U kunt het beste omgaan met een zondagskind, maar kijk uit voor iemand, die geboren is op de maandag.

Vrijdag: Vandaag is de dag blauw

Vrijdag is in het Thai wan soek. ‘Soek’ betekent gelukkig, dus in Thailand geen begrafenis op vrijdag. De vrijdag is lichtblauw, wat in Thailand de kleur van voorspoed is.

De vrijdagse Boeddha is Pang Ram Pueng, de Boeddha van communicatie en vergeving. De Boeddha van vandaag is een staand beeld, waarvan de armen gekruist zijn voor de borst, de rechterhand rust hierbij op de linkerhand.

Ben u geboren op vrijdag, dat bent u volgens de Thai een vrolijk, vriendelijk en ambitieus persoon. Uw geluksdag is dinsdag, maar de woensdagavond brengt ongeluk.

Naast blauw is roze ook een kleur, die u geluk zal brengen, maar let op met lichtgroen.

U kunt het beste een relatie aangaan met iemand, die op dinsdag of zondag is geboren. Blijf uit de buurt van iemand, die op zaterdag is geboren.

Thailand, vrijdag boeddha
Thailand, zorgreizen, zorgreis, rolstoelreis
Thaise week, Boeddha van de zaterdag
Thailand, begeleide reizen, reis rolstoel, aangepaste

Zaterdag: Een paarse dag

Wan sao, zoals zaterdag in het Thai heet, heeft een paarse kleur. Paars staat voor geluk en voorspoed. Een mooie dag om het weekend mee te beginnen.

De Boeddha van zaterdag, Pang Naga Prok, zit in lotushouding op het opgerolde lijf van de slang Muchalinda . Dit is de Boeddha van wijsheid en weten.

Wanneer u op zaterdag bent geboren, bent rustig, denkt u logisch na en heeft uw de neiging om individualistisch te zijn. Groen brengt ongeluk, maar paars en blauw zijn de kleuren, die u geluk brengen.

Kijk uit met de woensdag, maar op vrijdag kan u geluk niet op.

Nog even relatieadvies kijk uit voor iemand, die op vrijdag is geboren, maar ga zeker voor een woensdag- of maandagskind.

Nieuwsgierig wanneer onze volgende reis naar Hua Hin, Thailand is? Klik hier!

Meer blogs over Thailand:

Hua HIn, Thailand, rolstoeltoegangelijk
Reisverslag Thailand
Zorgvakantie naar Thailand
Hua Hin
Thailand, rolstoelvakantie
Thaise natuur
Hua HIn, Thailand, Zorgeloos vakantie met begeleiding, verpleegkundige naar Thailand
Ook voor mij mogelijk?
Thailand het land van de glimlach. Reizen met begeleiding en zorg
Meer dan land vd glimlach
Thailand gewoontes, reizen met zorg
Gewoontes in Thailand

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *