Thailand en Natuur

Even geen tempels en badplaatsen, maar Thaise natuur.

In Thailand komen veel verschillen dieren en planten voor. Dit komt, omdat Thailand een lang gerekt land is met veel hoogteverschil. Van het grootste deel van Thailand is nu landbouwgrond gemaakt, maar gelukkig is ongeveer 25% van Thailand nog bedekt met natuurlijk bos. Daarbij komt, dat Thailand 102 nationale parken heeft, waarvan 19 zee-reservaten.  Hierdoor vind je in Thailand bamboe, kokos- en bananenbomen, mangroven en orchideeën, de nationale bloem van Thailand.

Dieren

Naast deze exotische bloemen is er ook gelukkig nog een grote verscheidenheid aan inheemse dieren, zoals de olifant, tijger, luipaard, civet kat, gibbon en de Maleise beer. Daarnaast zijn er meer dan 900 soorten broedvogels. Wij zouden graag de nationale parken één voor één aan u beschrijven, maar hebben ons beperkt tot een handvol. Het is niet te doen om de mooiste te benoemen. Ze zijn zo mooi, dat er niet één de mooiste is. Daarom hebben wij het oudste en het grootste park voor u beschreven, het mooie park nabij Hua Hin en een zee-reservaat.

Thailand en natuur

Thailand en natuur, met verpleging door A tot Z reizen
Khao Yai

Het eerste nationale park van Thailand: Khao Yai, opgericht in 1962, is een jungle van ruim 2.000 vierkante kilometer. Het is vooral bekend om zijn watervallen, de een nog mooier dan de ander. Khao Yai is dan ook een van de mooiste parken van Thailand. De bekendste en mooiste waterval is Nam Tok Haew Suwat met een hoogte van 25 meter en is ook in het droogseizoen nog te bewonderen.

Kaeng Krachan

Het grootste nationaal park is Kaeng Krachan met een oppervlakte van maar liefst 3.000 vierkante kilometer. Dit is bijna de helft van de Thaise provincie Phetchaburi en de rivieren Phetchaburi en Pranburi ontspringen hier. Het park is zo groot, dat het diverse landschappen heeft, van regenwoud tot savanne, een zoetwatermeer en bergketens, waarvan de Phanoen Tung de hoogste is met zijn 1207 meter. Door de grote oppervlakte is er een echte wild-life met olifanten, luipaarden, beren, gibbons, herten en tijgers.

Khao Sam Roi Yot

Het nationaal park Sam Roi Yot is “maar” 99 vierkante kilometer en ligt ca. 40 kilometer ten zuiden van Hua Hin. Het is een berglandschap, dat zich uitstrekt langs de kust. De naam Khao Sam Roi Yot betekent “de driehonderd bergtoppen”, wat verwijst naar de magnifieke leistenen heuvels. Het landschap is mooi, maar vooral de zoetwatermoerassen en dierenreservaten zijn belangrijk in dit park. Leuk is om in dit park een bootexcursie te maken naar van de vele leistenen eilandjes voor de kust. Een uitgelezen plek om vogels te spotten.

Ang Thong National Marine Park

Ten noordwesten van Koh Samui ligt het Ang Thong National Park, een van de beroemdste zee-reservaten van Thailand. Het bestaat uit 42 eilanden en van de 102 vierkante kilometer is maar 18 vierkante kilometer land. Je hebt hier natuurlijk schitterend witte stranden, maar de zee heeft ontzettend veel schoonheid te bieden. Er zwemmen vissen in alle kleuren van de regenboog en als je dieper komt, zijn er zeeschildpadden. Een bijzondere ervaring.

Thailand, aangepaste vakantie met A tot Z reizen

U ziet Thailand heeft veel meer te bieden dan Bangkok met zijn tempels en zijn beroemde badplaatsen. 

Nieuwsgierig naar onze volgende reis naar Thailand? Klik hier!

Meer blogs over Thailand:

Hua HIn, Thailand, rolstoeltoegangelijk
Reisverslag Thailand
Hua HIn, Thailand, Zorgeloos vakantie met begeleiding, verpleegkundige naar Thailand
Ook voor mij mogelijk?
Zorgvakantie naar Thailand
Hua Hin
Thailand het land van de glimlach. Reizen met begeleiding en zorg
Meer dan land vd glimlach
Thailand gewoontes, reizen met zorg
Gewoontes in Thailand
Hua Hin Thailand , land van de Glimlach
Land van de glimlach
Thaise week, Boeddha van de zaterdag
Thaise week

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *