Thailand, land van de glimlach

Thailand het land van de glimlach. Reizen met begeleiding en zorg

Het klinkt als een goede reclameslogan, maar de Thaise bevolking glimlacht veel. Dit is niet alleen een teken van hun gastvrijheid. Er zit meer achter de Thaise glimlach. Sowieso is Thailand meer dan alleen gouden tempels, boeddha’s en helderwitte stranden. In deze blog en de komende donderdagen willen wij allerlei leuke wetenswaardigheden over Thailand de revue laten passeren. Niet alleen de diepere betekenis achter de glimlach, maar ook bijvoorbeeld de kleuren en boeddha’s van de dag, die dagelijks in de 2week van juli aan bod zullen komen.

Deze blog is onze start om Thailand in het zonnetje te zetten, dus wat is beter om u acht redenen te geven om naar Thailand te gaan.

Top 8

Op nummer 1 horen (hoe cliché misschien ook) de gouden tempels, die blinken in de zon. In heel Thailand treft u tempels aan, de een wat mooier dan de ander. In Bangkok staan de allermooiste ter wereld. Meer bijzonderheden over de tempels volgen in een aparte blog.

Daarna komt op nummer 2 de stranden. Heerlijke bounty-stranden, stranden vol restaurants en strandbedjes, maar ook nog ongerept strand. Van alles wat.             

Het strand van Hua Hin, de koninklijke badplaats, is een 5 kilometer lang zandstrand. Als de vloed is geweest, wordt het keihard en kan je met de rolstoel een heerlijke strandwandeling maken. Bij een zorgreis is een strandrolstoel aanwezig, waardoor het strand nog toegankelijker wordt. Meer strandtips volgen in een later blog.

Met stip op nummer 3 het eten. Je houdt er van of niet. Wat ons betreft, en velen met ons, is het Thaise eten fantastisch. Heerlijke gerechten met pad thai-noedels, geroerbakte kip. Allerlei soorten curries, van mild tot pittig. En wat ook heel leuk is, het is lekker goedkoop.

En dan hebben wij meteen nummer 4 te pakken. De reis is misschien wel wat duurder, maar ter plaatse krijg je wel meer vakantie voor je geld.

Hut Hin Thailand, zorgreizen
Thailand het land van de glimlach, met begeleiding en zorg

Thailand glimlach

Thailand het land van de glimlach, met begeleiding en zorg
Thailand, Monsoon Valley Vineyard

Thailand glimlach

Nog meer redenen

Natuurlijk hoort het weer ook tot een van de 8 redenen, dus deze dan maar op nummer 5. Het hele jaar door kan je Thailand goed bezoeken, vooral in de maanden van november t/m april, want dan valt de minste neerslag en is de temperatuur ook aangenamer.

Op nummer 6 kennis maken met een eeuwenoude cultuur. Op iedere straathoek een boeddhistische tempel, monniken overal in het straatbeeld, net als de Thaise eettentjes (soms niet meer dan een handkar, waar alles op wordt uitgestald en bereid). Soms wat chaotisch, maar zo’n bijzondere ervaring.

Ook natuur krijgt natuurlijk een plekje, nummer 7. Thailand heeft niet alleen een mooie architectuur, maar is verder ook heel mooi. Dichte jungle, uitgestrekte rijstvelden, witte zandstranden en veel verschillende dieren en planten. Ook hier gaan wij aandacht aanbesteden.

Nummer 8 is de veelzijdigheid van Thailand. Je komt helemaal aan je trekken als je van Aziatisch eten houdt, maar ook de zonaanbieder vindt er schitterende stranden en voor de cultuurliefhebber de tempels. En dan hebben wij het nog niet over heerlijk ontspannen tijdens een massage en genieten van een schitterende zonsondergang.  

Kortom Thailand is leuk voor iedereen J

Nieuwsgierig naar onze volgende reis naar Thailand? Klik hier!

Meer blogs over Thailand:

Hua HIn, Thailand, rolstoeltoegangelijk
Reisverslag Thailand
Zorgvakantie naar Thailand
Hua Hin
Hua Hin Thailand , land van de Glimlach
Land van de glimlach
Thaise week, Boeddha van de zaterdag
Thaise week
Hua HIn, Thailand, Zorgeloos vakantie met begeleiding, verpleegkundige naar Thailand
Ook voor mij mogelijk?
Thailand en natuur, met verpleging door A tot Z reizen
Thailand en natuur
Thailand gewoontes, reizen met zorg
Gewoontes in Thailand

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *