Isle of Skye

Een van de mooiste eilanden van Groot Brittannië wordt bezocht tijdens de Britse eilandencruise, maar is ook een leuke bestemming voor wie van natuur en wandelen houdt. Je kan je daar met gemak een weekje vermaken.

The Old Man of Storr

Natuurschoon

Isle of Skye heeft zoveel bijzondere natuurschoon, dat wij niet goed weten, waar we moeten beginnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Old Man of Storr? Het ziet eruit alsof je in een Lord of the Ringsfilm bent. Toch is hier geen opname geweest voor een Tolkienfilm. Wel is dit te zien in de video van Sign of the Times van Harry Styles. Deze indrukwekkende rotspartij ligt aan de oostkant van het eiland en is onderdeel van de Trotternish Ridge.

Mooi hé? Maar dit is nog niet alles, dus we gaan verder. Niet te ver, want in de omgeving ligt Quiraing en Kilt Rock.

Quiraing

Het meest noordelijke topje van Trottemisch Ridge. Je kunt hier heerlijk wandelen, zeker de route van Old Man of Storr naar Quiraing is fantastisch. De route is ook voor een groot deel per auto te doen en dan nog steeds erg mooi. Ook Quiraing is zo’n locatie uit een film, in dit geval  Needle Rock in Star Wars.
Het landschap bestaat uit glooiende groene bergen met ruige hoge kliffen, plateaus en magische rotsformaties.

Kilt Rock

Kilt Rock

Ligt ook in deze omgeving. Kilt Rock bestaat uit klippen, die circa 35 meter verticaal uit zee oprijzen. Bij Elishadder is een waterval te zien, die 60 meter naar beneden stort.

Voor nog meer watervallen moet je zuidelijker, naar Fairy Pools. In de Vallei Glen Bros wisselen grote en kleine watervallen, ontstaan door de rivier de Brittle, elkaar af. Als de zon schijnt dan kleurt het kristalhelder water turquoise. Helaas is het wanneer je moeilijk ter been bent niet echt makkelijk te bereiken.

Meer dan natuur

Het eiland heeft nog meer te bieden, zoals kastelen. Een van de oudste nog bewoonde kastelen van Noord-Schotlans is Dunvegan Castle van de Clan Mcleod, aan het Loch Dunvegan, waar regelmatig zeehonden en zeeotters te zien zijn.

Waar kastelen zijn, zijn ook ruïnes, zoals Duntulm Castle, op het schiereiland Trotternish. Hier doen natuurlijk ook allerlei spookverhalen de ronde.

Portree,

De “hoofdstad” van Isle of Skye is het grootste dorp in het oostelijk deel van het eiland. Het is een leuk dorp met een beschutte haven met gekleurde huizen langs de kust. Er zijn wat pubs, enkele restaurants en winkeltjes, maar is bovenal een leuk vissersdorpje .

En onderweg naar al de mooie uitzichten, kastelen, ruïnes etc. kom je veel schapen tegen en soms ook nog een Schotse Hooglander, de hairy coo.

Voor wie Schotland staat voor whisky, is een bezoek aan Talliser aan Loch Harport leuk voor een rondleiding en natuurlijk een proeverij.

Isle of Skye biedt heel veel voor een eiland. Zeker een uit de Top 10 van mooie (Europese) eilanden.

Wherever I wander, wherever I rove, 
The hills of the Highlands forever I love.
Robert Burns (1759-1796)

Nieuwsgierig wanner wij Isle of Skye bezoeken tijdens onze Britse Elinaden Cruise? Kijk dan eens op: Britse Eilanden cruise

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *