Liverpool

Wij blijven nog even op onze Britse eilandencruise en varen vanuit Dublin naar de overkant, naar Liverpool.

Wie Liverpool zegt, zegt The Beatles. Natuurlijk zullen zij niet in deze blog ontbreken. Wij beginnen met hen, maar laten in deze blog ook zien wat Liverpool en zijn omgeving nog meer te bieden heeft.

The Beatles

Wanneer je alles wilt weten over de The Beatles dan moet je The Beatles Story bij Albert Dock bezoeken. Het is een mooi opgezette tentoonstelling, die alles van The Beatles laat zien.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien van The Beatles in de stad zelf. Lopend ga je dit niet redden, maar als je van fietsen houdt dan kan je heel veel zien. Wanneer je niet gaat fietsen en toch wat wil bezoeken, bekijk dan de bezienswaardigheden rond The Beatles Story, zoals het standbeeld van The Beatles op Pier Head. Wanneer je daarna richting het centrum van Liverpool loopt, kan je een bezoek brengen aan het Hard Days Night Hotel, het standbeeld van Eleanor Rigby in Stanley street, John Lennon’s standbeeld en Cavern Club in Matthew street.

 

the Beatles

Nog meer Beatles? Dan met de trein van Lime street naar Hunts Cross voor een bezoek aan Penny Lane en Strawberry fields aan Beaconsfield Road.

Leuk om de plekken te zien, die worden bezongen of waar The Beatles hebben opgetreden.

Pier Head

Maar zoals beloofd: Liverpool is meer dan The Beatles. Als we dan toch bij The Beatles Story zijn, kunnen we meteen Pier Head bekijken. Langs de kade van de Mersey Rivier staan de statige Royal Liver Builing, Cunard Builing en Port of Liverpool Builing, die samen het boegbeeld van de stad vormen. Sinds 2004 staan zij op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Albert Dock

Vanaf Pier Head is het een klein kwartiertje lopen naar Albert Dock. Onderweg passeren wij wat mooie musea:

Museum of Liverpool vertelt de geschiedenis van Liverpool
Merseyside Maritime Museum toont de Britse martieme geschiedenis met exposities over de Titanic en Lusitania.
International Slavery Museum over de zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Liverpool, toen hier schepen met slaven vertrokken naar Midden- en Zuid-Amerika.
Tate Liverpool voor onze kunstliefhebber met kunstwerken van Pollock en Warhol en het is nog gratis ook.

Liverpool

Na deze musea kom je bij weer een monument van de UNESCO werelderfgoedlijst, namelijk de historische pakhuizen en de scheepswerf van Liverpool, oftewel Albert Dock.

Een leuke manier om de haven en skyline te bekijken is een tocht met Mersey Ferry.

Liverpool Cathedral

moet je ook zeker gaan bekijken wanneer je in Liverpool bent.  Het is de grootste (en een van de op vijf na grootste ter wereld) kathedraal in Groot-Brittannië met een lengte van 189 meter en daardoor natuurlijk een schitterend uitzicht. De kathedraal staat op St. James Mount en is al vanuit de verte te zien.

Metropolitan Cathedral

Een heel bijzondere kathedraal is deze katholieke kathedraal zeker. Het lijkt net een tipi of wigwam van beton. Van binnen is het veel mooier, vooral de glas-in-lood ramen/

Tot zover even de stad. Liverpool is een regenachtige stad of wanneer je geen zin hebt om te wandelen, dan is de hop on hop off bus zeker een aanrader. Het toont alle hoogtepunten van deze leuke stad en wanneer je blijft zitten, is het een ritje van een uurtje.

In de omgeving van Liverpool is veel moois te zien. Wij laten een paar leuke plekken om te bezoeken de revue passeren, maar er zijn nog veel meer.

Llangolen Railway

Er zijn in de UK veel historisch treinlijntjes, zoals de Llangolen Railway.  
Leuk om zo’n authentiek ritje te maken door een mooie omgeving.

Snowdonia

Wirral Peninsula

Gelegen tussen Liverpool en Noord-Wales is een mooi natuurgebied met uitzicht over de rivier Dee, de heuvels en natuurlijk de rivier Mersey, die wij ook in Liverpool hebben gezien. Een heerlijke plek om van de mooi natuur in Wales te genieten.

Snowdonia

Nog meer natuur, maar nu met bergketens, waarvan toppen hoger zijn dan 610 meter en daarvan is de beroemde Mount Snowdon met 1085 de hoogste berg in Wales. Het national park beslaat 2170 km2. Het is met de auto iets meer dan 1,5 uur rijden van Liverpool.

Chester

Wanneer je meer van kronkelende steegjes houdt, dan is er, op een kleine 3 kwartier van Liverpool, Chester. Chester is het oude Engeland met veel gebouwen uit de middeleeuwen en zelfs een amfitheater. Bijzonder zijn de Chester Rows, een dubbele laag winkels. De onderste bereik je via een trapje naar beneden en de bovenste via een balustrade, die helemaal buitenom loopt. Het is helemaal van hout en loopt over vier straten.

Zoals wij al zeiden: een greep uit de bezienswaardigheden in en om Liverpool, waarvoor iedereen genoeg te zien en te doen is.

Bent u nieuwsgierig wanneer we in Liverpool zijn?
Liverpool doen wij aan tijdens onze Britse Eilanden Cruise

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *