MS Rotterdam

Cruise met je rolstoel

MS Rotterdam

Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line.

52.17606 N / 4.21824 E
Dit zijn de coördinaten van de plek, waar de MS Rotterdam zich op dit moment bevindt. Het schip, dat eigenlijk dit jaar al volop cruises had moeten maken na de oplevering eind juli, is eindelijk in Nederland en zal op 15 oktober a.s. aanleggen aan de Holland Amerikakade in Rotterdam.

Het schip ligt nu voor anker ter hoogte van Scheveningen, waar het naast de MS Oosterdam ligt. De MS Oosterdam ligt daar al een tijdje klaar om te kunnen starten.

_DSC3267

De MS Rotterdam is op vrijdagochtend 10 september jl. aangekomen in IJmuiden, waar het zusje van de Koningsdam en Nieuw Statendam tot 13 september 2021 in de IJmondhaven heeft gelegen. Daar gingen geen passagiers aan boord, maar ongeveer 600 bemanningsleden, die het schip gereed gaan maken voor haar eerste passagiers. Dit alles onder het toeziend oog van Werner Timmers, de kapitein, die meldde dat hij zich vereerd voelde, dat het zevende schip onder de naam Rotterdam als eerste Nederland aandoet. “De komende weken gebruiken we om het schip in gereedheid te brengen voor haar eerste afvaart.”, aldus kapitein Timmers.

20 oktober 2021

Zal de MS Rotterdam haar eerste vaart hebben wanneer de trans-Atlantisch oversteek vanuit Amsterdam wordt gemaakt naar Fort Lauderdale, Florida. Daarna zal een cruiseseizoen in het Caribisch gebied volgen en 17 april 2022 wordt de reis omgedraaid en komt de MS Rotterdam weer naar Nederland voor mooie cruises vanuit Amsterdam naar Noord-Europa.

10 september – 20 oktober 2021, bezoek aan Nederland

  • vrijdag 10 september 2021: Aankomst in IJmuiden
  • Maandag 13 september 2021: Vertrek vanuit IJmuiden naar de Noordzee
  • Dinsdag 14 september 2021: Voor anker voor de kust van Scheveningen
  • Vrijdag 15 oktober 2021: MS Rotterdam ligt aan de Holland Amerikakade in Rotterdam
  • Zondag 17 oktober 2021: MS Rotterdam komt in Amsterdam aan
  • Woensdag 20 oktober 2021: Vertrek vanaf de cruiseterminal aan de Piet Heinkade op weg naar Florida
Rdam

MS Rotterdam

Is 297 m lang en 35 m breed en kan 2.668 gasten vervoeren. Het nieuwste schip van de Pinnacle-klasse is, net als de Nieuw Statendam en de Koningsdam, voorzien van alle mogelijke vormen van luxe, of het nu het verblijf in de hutten is, de restaurants of de entertainment betreft.

Het verblijf

Er kan verbleven worden in binnen- en buitenhutten. Beide voorzien van twee bedden, die samen een queensbed vormen met een luxe badkamer met douche en toilet. Van de binnen – en buitenhut is er ook nog een speciale versie, de Spa-versie met wellnessvoorzieningen, zoals yogamatten en bieden toegang tot de spabehandeling bij Greenhouse Spa & Salon.

Naast deze categorie heeft de binnenhut ook nog een hut voor alleenreizende en ook een gezinsversie, die hebben dan ook nog een bovenbed, een tweepersoonsbedbank en twee badkamers, waarvan een met een ligbad.

Er zijn natuurlijk ook luxere categorieën, zoals de veranda-hutten, die 21-38 m2 beslaan inclusief een veranda en zithoek. Hiervan heb je ook diverse versies, zoals de Spa-versie, maar ook achterdek-uitzicht of obstructed met gedeeltelijk belemmerd uitzicht. En dan is er voor de liefhebber natuurlijk ook nog de suite.

De Rotterdam, restaurant

Restaurant

Er zijn diverse mogelijkheden om van een lekkere maaltijd te genieten. Je hebt er natuurlijk The Dining Room. Hier kan je ontbijten, lunchen, maar wij adviseren zeker er te gaan dineren met het tot in de puntjes bereide meergangenmenu. Wil je het een keer eenvoudig houden, dan is er de Dive-in, bij het zwembad, voor een heerlijke hamburgermenu of een lekker broodje kipfilet of champignonsteak. Ook bij het zwembad kan je genieten van een pizza van New York Pizza en mocht je gewoon zelf je maaltijd willen samenstellen of trek in een lekkere snack hebben, dan kan je terecht bij het Lido Market. Hier is een uitgebreide selectie met heerlijke gerechten, die vers zijn bereid of ter plaatse voor u worden klaargemaakt.

Deze restaurants zijn bij de prijs van de cruise inbegrepen. Daarnaast heeft MS Rotterdam nog restaurants, waar u tegen een extra toeslag kunt eten, zoals Rudi’s Sel de Mer (brasserie), Pinnacle Grill (steakhouse), Canaletto (Italiaans), Tamarind (Aziatisch) en Nami Sushi.

Entertainment

Naast de Greenhouse Spa is er natuurlijk veel meer te doen aan boord. Zo is er een casino, theater (World Stage) met innovatieve shows. En ook muziek zal zeker niet ontbreken, in de Rolling Stone Rock Room, B.B. King Blues Club en kamermuziek in Lincoln Center Stage.

Naast al deze entertainment krijgt u iedere avond een programma met alle activiteiten, die de volgende dag zullen worden aangeboden, van sportactiviteiten tot uitgebreide informatie over hetgeen u die dag tijdens de reis zult zien. Bij de entertainment wordt ook aan de kinderen gedacht. Er is zoveel te doen, dat er voor iedereen iets leuks bij zit en je kan je er de hele dag vermaken, maar vergeet zeker niet af en toe even lekker een drankje te doen op het dek en dan te genieten van al het moois, waaraan je voorbij vaart.

Rolstoelvakantie, cruise

Voor de kenners onder ons: de MS Rotterdam is weer zo’n prachtig schip in dezelfde lijn als Nieuw-Statendam en Koningsdam.

Aangepaste cruises

Mocht u meer over een cruise met de MS Rotterdam willen weten, dan horen wij dat graag. Zelf gaan wij zeker volgend jaar met haar naar de Noorse Fjorden of een van de andere cruises in Noord-Europa.
Wil u meer weten over cruise met A tot Z reizen? Lees dan deze blog!

Bent u nieuwsgierig welke cruises wij gaan maken en wanneer? Hier staan alle cruises!

MS Rotterdam, een behouden vaart!

Nog even een leuk weetje:
De vorige Rotterdam van Holland America Line is in 2020 na 22 jaar verkocht aan Fred Olson Cruise Lines en vaart nu onder de naam Borealis, momenteel op de Middellandse zee.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *