April, vakantiemaand

Hoe leuk is april als vakantiemaand? Door de oplopende temperaturen kunnen wij weer lekker dichterbij op vakantie, maar ‘April doet wat hij wil’. Hierdoor is het vakantieweer in Nederland nog wat onvoorspelbaar. Voor zonzekerheid en warmte moet je het verderop zoeken, maar het is wel weer het seizoen voor de leuke activiteiten, zoals de pretparken, die weer opengaan en ook het festivalseizoen gaat weer van start. Leuk om één van die activiteiten te combineren met een paar daagjes weg.

April, vakantiemaand met rolstoel

Waarom is april een goede vakantiemaand?

De warmte komt alweer dichterbij, waardoor de keuzemogelijkheid weer groter wordt. Het is ook een periode om buiten het hoogseizoen om er lekker tussen uit te kunnen. Onze meivakantie, die vaak eind april al begint, geldt alleen voor Nederland. Let wel op wanneer het Paasweekend, Hemelvaart en Pinksteren vallen, dan kan het overal nogal druk zijn, maar kan je wel leuk combineren met een paar vrije dagen tot een langere vakantie.

Warmte in april

De warme temperaturen komen dichterbij en er zijn ook steeds meer zonuren, zoals op de Canarische Eilanden. Hier is het gemiddeld 23 graden met 8 uur zon. De watertemperatuur is gemiddeld 18 graden.

Ook in Zuid-Europa wordt het weer steeds beter. In Griekenland is het bijvoorbeeld dan gemiddeld al 21 graden, net als in Zuid-Spanje of op Cyprus. Iets verder naar het zuiden worden de temperaturen nog beter. Aan de Rode Zee wordt het overdag al gauw 30 graden en ’s avonds koelt het dan af tot een mooie 20 graden. De zee is daar rond de 24 graden. Heerlijk om te zwemmen en zeker om te duiken.

Ook Marokko is heerlijk in april. Overdag met zo’n 23 graden en 9 zonuren is het een heerlijke vakantiebestemming. Een mooie periode dus om Marrakech te bezoeken. Zeker omdat er weinig neerslag is. Neem voor de avond nog wel een vestje mee.

En als wij nog verder gaan, dan zeggen wij: Thailand. April is daar een warme maand met gemiddeld 25 graden, 8 uur zon en een watertemperatuur van 30 graden. Een goed moment voor een reis naar dit mooie land, voordat in juni het regenseizoen start.

Rolstoelvakantie in April
Toegankelijke Barcelona

Stedentrip

Een bezoek aan een stad kan altijd, maar wordt steeds leuker. In Barcelona heeft dan bijvoorbeeld 8 zonuren met gemiddeld 19 graden. Dit geldt natuurlijk ook voor de andere Spaanse steden, zoals Madrid en Valencia, maar zeker ook voor Lissabon en de Italiaanse steden, als Milaan en Florence. Denk ook aan een leuke Griekse stad, zoals Athene. Heerlijk een paar dagen er tussen uit. Wat zon pakken, cultuur snuiven en lekker een terrasje pakken.

De noordelijke steden zijn ook leuk voor een bezoek. De temperatuur is wel iets minder en het weer wat onzekerder, maar met de vele leuke musea in Parijs, Londen of Berlijn kan dit goed worden ondervangen. Dit geldt natuurlijk ook voor onze eigen leuke steden.

Actieve vakantie

De temperaturen in april zijn vaak aangenaam en zeker geschikt voor een actieve vakantie, zoals wandelen of fietsen in Zuid-Tirol of een mooie omgeving in Toscane verkennen.

Ook de wintersporter kan in april nog aan zijn trekken komen. Veel skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zijn nog t/m de 3e week van april geopend. Dus wie nog voor de kou wil gaan en de laten wil onderbinden, denk dan eens aan Les deux Alpes of Val Thorens (Frankrijk), Zermatt (Zwitserland) of Ischgl (Oostenrijk).

Vakantie met rolstoel in april naar Tirol

Voor wie deze maand op vakantie gaat: Een fijne vakantie en geniet er lekker van!

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *