Egmond, elk seizoen iets te beleven!

Bij Egmond denk je aan zee ……. en zon en strand, dus eigenlijk aan zomer, maar ieder seizoen heeft wat leuks te bieden.
Wij beginnen met het seizoen, wat wij nu hebben, de lente. Heerlijk achter het glazen windscherm de eerste zonnestralen pakken, maar natuurlijk ook het seizoen van de bloembollen, die net achter de duinen liggen.

Rolstoelvakantie in Egmond aan zee

In het voorjaar vanaf begin maart t/m begin mei kleuren de bollenvelden in allerlei mooie tinten. Het begint met de narcissenvelden met de grote variatie in geeltinten van half maart t/m half april en eind maart sluiten de hyacintenvelden zich hierbij aan. Zij kleuren wit, paars en roze t/m eind april. In de hele regio kunnen je ze dan ruiken. Half april komen daar de tulpenvelden bij, die t/m begin eind de mooiste kleuren hebben. Een mooie periode voor een bezoek aan Egmond. 

En dan begint de zomer. Lekker languit in het zand genieten van de zon op een mooie zomerdag. Tot ’s avonds laat op het strand. Heerlijk volop genieten van een Nederlandse stranddag /-vakantie.
Dan wordt het weer minder, maar wat is dan lekkerder dan tijdens een storm naar het strand met zijn mooie woeste zee te gaan? Heerlijk uitwaaien en daarna weer opwarmen met warme chocolademelk bij een knapperend open haard in een leuke strandtent.
En tenslotte hoe bijzonder is het strand en de duinen onder een laag sneeuw. Dit alles heeft Egmond alleen al qua seizoenen te bieden en daarnaast nog veel meer.

Egmond, vakantie met zorg

Egmond

Bestaat uit Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond-Buiten. In deze blog komen de bezienswaardigheden van “groot” Egmond voorbij, want er is veel meer te doen dan naar het strand. Strand en duinen lenen zich natuurlijk uitstekend voor wandelen en fietsen, maar ook als je iets van historie wil zien, dan kun je hier ook goed terecht.

Egmond heeft als markantste bezienswaardigheid, de vuurtoren J.C.J. van Speijk met zijn opvallende witte kleur. Eeuwenlang heeft deze vuurtoren voor veiligheid op zee gezorgd en nog steeds straalt het licht trots over Egmond en de zee. Vanaf de vuurtoren heb je een fantastisch uitzicht. De vuurtoren staat aan de boulevard. Tussen de boulevard en het Pompplein ligt de Voorstraat (autovrij), de belangrijkste winkelstraat, maar ook de plek van veel restaurants met terrasjes.

Voor de geschiedenis van de drie Egmonden kan je naar het Museum van Egmond. Egmond is ontstaan op de plek, waar in de vroege Middeleeuwen een klooster werd gesticht. Het klooster had een kleine vissersnederzetting in de duinen, het huidige Egmond aan Zee. Er heeft zelfs een kasteel in Egmond aan den Hoef gestaan. Er zijn nog resten van de ruïnemuur en ook de plattegrond van het kasteel is nog goed te zien, zoals de rechthoekige binnenplaats en de oude waterput.

Ook leuk om te bezoeken is de abdij. In 1935 kwamen de monniken vanuit Oosterhout (Noord-Brabant) om de Abdij van Egmond weer leven in te blazen, waardoor het nu een van de belangrijkste benedictijner abdijen in het noorden is. Je kan er het museum, de abdijkerk en de pottenbakkerij te bezoeken.

Rolstoelvakantie

Natuurlijk gaan wij voor het strand en de natuur, maar ook het achterland is een bezoek waard en Egmond is hiervoor een goede uitvalsbasis. Hierover vertellen wij in onze volgende blog meer.

Nog even kort iets over de overnachtingsmogelijkheden, want Egmond is echt leuk voor een dag, maar nog veel leuker voor een weekendje, midweek of weekje weg. Er zijn natuurlijk veel verschillende wensen en zoveel wensen er zijn, zoveel soorten accommodaties heeft Egmond te bieden. Of je nu voor een vakantie-/strandhuis, appartement, hotel, caravan of tent gaat.

Wij hebben op onze site gekozen voor De Egmonden, gezellige appartementen. De Egmonden is een duurzame accommodatie, die geheel geschikt is voor cliënten met een zorgvraag. Alles is rolstoeltoegankelijk, van appartement, badkamer tot het grote balkon, maar ook de fitnessruimte met eigen fysiotherapie. Deze nieuwe accommodatie met 25 ruimte vakantieappartementen ligt aan de duinrand van Egmond aan Zee. Wanneer je wilt dineren in je appartement, dan kan je daarvoor bij restaurant Natuurlijk te recht met zijn biologisch en duurzame producten. Je kan een keuze maken vanuit een gevarieerde menukaart.

U ziet, voor ieder wat wils aan activiteiten, maar ook qua overnachtingsmogelijkheden.
Lees volgende week over meer leuke ingrediënten voor een leuk verblijf in Egmond.

Nieuwsgierig wanneer wij naar De Egmonden gaan? Klik hier!

Egmond, de Egmonden

Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *