In maart op vakantie.

Curacao, vakantie met de rolstoel

Maart is niet meteen de maand, waaraan je denkt als je een vakantie gaat boeken. Als je aan de zonvakanties gebonden bent, dan is het ook niet een geschikte maand, maar anders is het echt een perfecte maand voor een lekkere vakantie.

Gezien het weer de laatste maanden in Nederland zullen velen van u denken aan een zonvakantie. Dat kan heel goed in maart, vaak goedkoper en er is ook volop keuze. Wat dacht u van Thailand of Curaçao? In Thailand begint de zomer en dan wordt het echt warm boven de 35 graden. Ook Curaçao heeft hoge temperaturen, 30 graden en de zee een heerlijke 26 graden. Is dit allemaal te ver (en misschien te warm) voor u, dan zijn de Canarische eilanden ook heerlijk in maart. De dagtemperatuur ligt rond de 20 graden. De ochtenden en avonden zijn vaak nog wel wat fris, maar in maart zijn de Canarische eilanden een goede winterzonbestemming.

Maar u wilt helemaal geen zonvakantie en er wel uit in maart. Wat is er dan te doen? Wanneer u kou niet erg vindt, dan kunt u dik aangekleed naar IJsland. Maart is daar een bijzonder maand, want dan is er het Noorderlicht. En het voordeel van maart is, dat de temperatuur dan niet zo koud is en er meer zonuren zijn, dan wanneer u hartje winter gaat. De temperatuur ligt in maart rond de 2 graden.

Mocht dit u te koud zijn, dan kunt u uiteraard ook van de winter genieten in de Alpen. In maart is er namelijk meer kans op sneeuw en meer zon. Het is er rustiger en het is goedkoper.

Is dit het ook niet voor u, dan zijn er natuurlijk heerlijke steden te bezoeken, waar de temperatuur goed te doen is. U kunt natuurlijk weer gaan voor de warmte, zoals in Bangkok of Dubai, maar ook in Zuid-Europa is het in maart al lekker om een stad te bezoeken, bijvoorbeeld Lissabon of Rome.

IJsland, begeleide reis met een cruise met begeleiding

Kortom maart is een uitstekend vakantiemaand, wanneer u niet aan de schoolvakanties vast zit, en heeft meer te bieden dan u denkt.

Blogs over voorbeeld vakanties in maart:

Gran Canaria, zorgreizen
Gran Canaria
Marrakech, vakantie met zorg
Marrakech
Lissabon, reizen met zorg
Lissabon
Hua HIn, Thailand, Zorgeloos vakantie met begeleiding, verpleegkundige naar Thailand
Thailand

Meld ja aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *