Vandaag is Portugal aan de beurt om alvast een voorproefje op te nemen.

Ericeira, vakantie met begeleiding

Wij doen dat niet met de Algarve in Portugal, maar met Ericeira aan de Costa Lisboa. De Costa Lisboa ligt in het noordwesten, aan de Atlantische Oceaan en wordt ook wel de Portugese Rivièra genoemd. Het is een Costa met uitgestrekte stranden, schitterende baaien en historische bezienswaardigheden.

Ericeira

Aan deze Costa ten noordoosten van Lissabon Ericeira ligt . Het is één van de populairste surfdorpen van Portugal, maar heeft veel meer dan alleen goede surfmogelijkheden.

Het is een lief dorpje met smalle straatjes, kleine witte met blauwe huisjes. Het is gebouwd op een klif, waardoor overal uitzicht op zee is. Ericeira heeft enkele leuke kleine bezienswaardigheden, zoals de kerk Sao Pedro, vernoemd naar de apostel Petrus, met mooie azulejos. Azulejos zijn de keramieken siertegels, die men veel ziet in Portugal en Spanje. Ook een leuk idee als souvenir.

Meer bezienswaardigheden

Ericeira ligt op 50 kilometer, een klein uurtje rijden, van Lissabon. Zeker leuk om, als er tijd voor is, eens heen te gaan. Lissabon heeft zoveel te bieden, dat wij dit binnenkort in een aparte blog laten zien.

Op korte afstand van Ericeira ligt het natuurpark Sintra-Cascais met als bijzondere punt: kaap Cabo de Roca, waar het land eindigt en de zee begint, het meest westelijke puntje van het vasteland van Europa. U heeft een overweldigend uitzicht vanaf deze 140 meter hoge klif. Aan de zeekust van het park liggen diverse stranden, waar u na bezoek aan deze mooie natuurplek tijd is om te surfen of gewoon heerlijk luieren aan zee.

Ericeira, Rolstoelvakantie
Ericeira, vakantie met nederlands sprekende begeleiding
Paleis van Marfra

Op 10 kilometer van Ericeira light het indrukwekkende paleis van Mafra. Dit is het grootste gebouw van Portugal. Het gebouw bevat een groot paleis en franciscanenklooster.

Het paleis van Mafra is wel het grootste, maar het paleis van Sintra, op een half uur van Ericeira, is van heel andere klasse. Het Palácio Nacional de Pena behoort sinds enkele jaren tot één van de zeven wonderen van Portugal. Het felgekleurde kasteel is goed zichtbaar en zowel van binnen als buiten prachtig. Heel Sintra is eigenlijk pracht, maar daardoor vaak ook heel druk. Als u een bezoek overweegt, denk dan zeker aan de mogelijkheid om toegangstickets te voren online te bestelen. Sintra is net een sprookje.

Een ander leuk kasteel, op zo’n 40 minuten, en minder druk, is Palácio Nacional de Queluz. Dit kasteel heeft een grote kunstcollectie en tuinen, die groot zijn en waar u heerlijk rond kunt dwalen, vooral mooi in de lente en zomer wanneer alles in bloei staat.

Dit is maar een korte greep van de bezienswaardigheden van Ericeira en zijn omgeving, prachtige kastelen, heerlijke stranden, mooie natuur en leuke dorpjes. Een geweldige plek voor een fantastische vakantie.

Aangepaste passte accommodaties in Portugal vind je hier

 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

1 gedachte over “Portugal blog”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *