Rolstoel cruise naar Noorwegen

Er zijn tal van opties mogelijk voor een rolstoel cruise naar Noorwegen, met veel afvaarten die gemakkelijk vanuit het Nederland vertrekken. Op de meeste schepen kunnen we rolstoeltoegankelijke hutten boeken. (kun je natuurlijk ook zelf, maar wees dan goed op de hoogte van verschillende mogelijkheden)
Beroemd om zijn adembenemend mooie fjorden, Vikinggeschiedenis en mooie havensteden is Noorwegen is een prachtige vakantiebestemming.

Cruises naar Noorwegen duren meestal tussen de zeven en veertien nachten. Sommige cruises richten zich uitsluitend op de fjorden zelf, deze cruises bezoeken bijvoorbeeld de spectaculaire westelijke fjorden zoals Sognefjord en Geirangerfjord. Terwijl andere cruises andere delen van Noorwegen aandoen, zoals bijvoorbeeld Oslo en de Noordkaap.

De meeste afvaarten vanuit Nederland vertrekken vanuit Amsterdam, maar er zijn ook afvaarten vanuit Rotterdam en IJmuiden. Een cruise vanuit Nederland begint meestal met 1 dag op zee voordat het schip Noorwegen bereikt.

Om alvast te genieten van het Zuidwesten van Noorwegen tijdens een cruise kan je bovenstaande video bekijken.

Rolstoel cruise naar Noorwegen

De adembenemende cruises naar Noorwegen zijn een lust voor het oog, varend door de Noorse wateren passeer je ruige kustlijnen en een prachtig landschap. Geniet van het uitzicht terwijl je langs torenhoge berghellingen, glinsterende watervallen en kleurrijk dorpen vaart die voortdurend veranderende en betoverende landschappen vormen. Bezoek historische havensteden zoals Bergen, vol met ouderwetse architectuur en vaar over de diepblauwe wateren van prachtige fjorden. Zoek als je naar het noordelijkste puntje van Noorwegen vaart of je een bultrug kunt spotten. Kijk naar de overkant als je land passeert en misschien zie je rendieren of zeehonden.

Cruises naar Noorwegen worden des te ongelooflijker door de aanwezigheid van unieke natuurlijke wonderen zoals het noorderlicht en de middernachtzon. Deze betoverende fenomenen, die op bepaalde tijden van het jaar ten noorden van de poolcirkel zichtbaar zijn, zullen ervoor zorgen dat jouw cruise echt onvergetelijk wordt.

Noorwegen bieden een verbluffende selectie van prachtige steden en natuurlijke wonderen om zijn bezoekers te boeien. Hier zijn slechts enkele van de meest populaire bestemmingen.

Ålesund

Ålesund wordt vaak genoemd als de mooiste stad van Noorwegen. Een indrukwekkende prestatie in een land vol met zoveel ansichtkaart waardige bestemmingen. Na te zijn verwoest door een brand in 1904, werd de stad bijna volledig herbouwd in art nouveau-stijl, met pastelkleurige gebouwen, mooie gevels en schilderachtige torenspitsen, waardoor het een sprookjesachtige uitstraling heeft.

De cruisehaven van Ålesund ligt op slechts twee minuten lopen van de stad, Daardoor heb je gemakkelijk toegang  tot de belangrijkste bezienswaardigheden. Er is ook een rolstoeltoegankelijke hop-on hop-off bustour die gasten ophaalt van de haven. Deze tour doet verschillende bezienswaardigheden aan. Zoals het Aquarium, het openluchtmuseum Sunnmøre en het adembenemende Aksla-uitkijkpunt in de heuvels boven de stad.

Rolstoel cruise naar Noorwegen

10 tips om te doen in Bergen

Bergen

De oude Scandinavische stad Bergen is een veel bezochte havens van cruisevakanties. De kleurrijke waterkant van Bryggen staat vol met pittoreske houten winkelpuien en levendige marktkramen. Belangrijke attracties zoals het Maritiem Museum, de Natural History Collection en het Bergen Art Museum zijn allemaal toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

Vertrek zeker niet zonder een ritje te maken met de kabelbaan van Mount Fløyen, waar je vanaf 300 meter boven de zeespiegel kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad. De twee stations van de kabelbaan zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, en het bovenste station biedt een verschillende paden voor rolstoelgebruikers.

Geirangerfjord

Beroemd als de “Parel van de Noorse fjorden”, verbaast het diepblauwe Geirangerfjord cruisers met zijn hoge bergtoppen, spectaculaire watervallen en weelderige groene begroeiing. De watervallen zijn de sterren van de show, met name de Zeven Zusters terwijl ze meer dan 250 meter de berghelling afstromen.

De fjord komt uit in het kleine dorpje Geiranger, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege het prachtige landschap. Vanuit het dorp kun je een tocht maken over een kronkelende bergweg naar de Geiranger Skywalk, een rolstoeltoegankelijk uitkijkpunt met een van de beste uitzichten van het land op de fjorden.

Vakantie en PGB Rolstoelvakantie Noorse Fjorden

Sognefjord

De langste en diepste fjord van Noorwegen, het indrukwekkende Sognefjord, strekt zich ruim 200 km landinwaarts uit tot het spectaculaire landschap van Jotunheimen National Park. De fjord heeft enkele van de meest ongelooflijke landschappen van Noorwegen, met torenhoge met sneeuw bedekte bergen, groene landbouwgrond en traditionele houten staafkerken.

Cruises naar het Sognefjord gaan soms ook langs de vertakkende Aurlandsfjorden naar het mooie dorpje Flåm. Hier kunnen reizigers een onvergetelijke rolstoeltoegankelijke treinreis meemaken die de omliggende bergen ingaat. (de treinreis is niet toegankelijk als je rolstoelgebonden bent, je moet zelf kunnen instappen)

Stavanger

De aantrekkelijke stad Stavanger met zijn witte houten huizen en karakteristieke oude binnenstad. Naast de thuisbasis van verschillende belangrijke musea, zoals het rolstoelvriendelijke Norwegian Petroleum Museum, staat Stavanger hoog aangeschreven als de gastronomische hoofdstad van Noorwegen, met een breed scala aan indrukwekkende restaurants.

Cruises naar Stavanger gaan vaak verder langs de nabijgelegen Lysefjord, waar bezoekers zich kunnen vergapen aan bezienswaardigheden zoals de Preekstoel en de Kjerag-berg, beroemd om zijn iconische grote rotsblok midden in de lucht tussen twee steile rotswanden.

 Cruiseschepen kunnen er om verschillende redenen voor kiezen om niet aan te meren in de haven, zoals bijvoorbeeld getijden, ongunstige weersomstandigheden en de beschikbaarheid van ligplaatsen in de haven. Vraag ons om te controleren of de havens van jouw specifieke cruisevakantie goed bereikbaar zijn vanaf het schip.

Toegankelijke excursies

Sommige cruisemaatschappijen bieden toegankelijke excursies aan aan wal voor rolstoelgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit. Deze excursies bieden gasten toegankelijk vervoer en rondleidingen vanaf cruiseschepen naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de bestemming, waardoor eventuele toegangsproblemen worden uitgesloten.

De excursies moeten rechtstreeks bij de cruisemaatschappij worden geboekt. Als de excursies van de cruisemaatschappij echter uitverkocht zijn of ze bieden geen rolstoeltoegankelijke excursies aan, kunnen we ook zelf excursies of rolstoeltoegankelijk vervoer voor je regelen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

We hebben nog meer blogs over cruise geschreven:

Rolstoelvakantie cruise
Cruise met A tot Z reizen
rustig plekje, cruise met rolstoel
Tips voor rolstoelgebruiker op cruise
Cruise schip
Cruise met rolstoel of rollator
Cruise met je rolstoel
Tips voor 1e cruise
Cruise met rolstoel
Meest gestelde vragen over cruise met een rolstoel
Cruise met zorg, Noorse Fjorden
Beste manier om te cruise
Cruise met zorg naar Noorwegen
Blog: Noorse Fjorden cruise
Cruise met verpleegkundige mee
Blog: Vikingsaga cruise

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):