Beste manier om te cruisen?

Wat is jouw beste manier om te cruisen?

Wanneer je voor het eerst een cruise doet, dan stap je in een onbekende wereld. Dit is spannend, maar kan ook best wel wat eng zijn. Daarom willen wij in deze blog kort de mogelijkheden bespreken.

Waarom is cruisen zo anders dan een gewone vakantie?

Het is een soort all inclusive vakantie, maar dan met verblijf op je vervoersmiddel. Op het schip, waar je verblijft, is alles wat je nodig hebt en nog veel meer. Er zijn de hutten, in verschillende soorten van een standaard binnenhut tot aan een luxe suite. Er zijn diverse restaurants, waarvan een aantal in de prijs zijn inbegrepen, maar voor een groot aantal (vaak speciale) restaurants moeten worden bijbetaald.

Beste manier om te cruisen?

rustig plekje, cruise met rolstoel

Daarnaast zijn er allerlei activiteiten aan boord, van sport tot entertainment en alles wat je daartussen kan bedenken. En dit alles beleef je met 2667 andere gasten als je met bijvoorbeeld de MS Rotterdam gaat of met 2909 overige gasten aan boord bij de Celebrity Apex.

En tel er dan zo’n 1000 bemanningsleden bij, dan zijn er best wel veel mensen met jou aan boord. Niet, dat dit druk aanvoelt, want de schepen zijn ca. 300 meter lang en diverse verdiepingen hoog, dus ruimte genoeg en er is altijd wel een rustig plekje te vinden.

Naast dit alles heb je dan ook zaken, die echt bij een schip horen, zoals een sloepenrol*, het inchecken (in dit geval inschepen), het uitchecken (ontscheping) en het van boord gaan in de aanleghavens. Dit is toch echt iets anders dan bij een ‘gewone’ reis. Wil je weten welke cruises vanuit Nederland vertrekken? Kijk dan op: Cruises vanuit Nederland

Als je dit alleen maar spannend en interessant vindt, dan kan je gewoon je cruise boeken (misschien even kijken naar de tips voor een eerste cruisereis: https://atotzreizen.nl/cruises/tips-en-informatie-voor-de-eerste-cruise/ ).

Maar klinkt dit allemaal een beetje eng of bij je minder mobiel, dan zijn er nog andere mogelijkheden.

Met begeleiding

Je gaat dit avontuur aan met begeleiders, die al meerdere reizen hebben gemaakt (begeleid) en precies weten hoe alles werkt. Je hebt hier twee mogelijkheden:

  • Begeleiding

Bij begeleiding gaat de begeleider met je mee. Meestal is dit een groepsreis en worden een aantal zaken gezamenlijk gedaan, zoals excursies en/of maaltijden. Je kan uiteraard zelf bepalen wanneer je je bij de groep aansluit en hoeft niet overal aan mee te doen. Mag natuurlijk wel.

  • Begeleiding op de achtergrond

Je doet je eigen ding, maar als je er niet uitkomt, dan kan je altijd terugvallen op de begeleiding voor advies e.d.

Met zorg

Je hebt een beperking, waardoor je een cruise niet zelfstandig kunt maken. Je hebt hier hulp voor nodig. Dit kan van eenvoudige hulp tot 24 uurs hulp. Bij een cruise met zorg kan je net als bij die met begeleiding zelf bepalen wanneer en of je je bij de groep aansluit.

Je kan aan boord met je eigen (elektrische) rolstoel, als je duwhulp nodig hebt, dan wordt bij cruise met zorg hiervoor gezorgd. De bemanning op het schip is geen duwhulp. Hoe behulpzaam ze ook zijn.

Zijn naast een rolstoel, rollator nog andere hulpmiddelen nodig, dan wordt dit bij een cruise met zorg ook geregeld. De hulpmiddelen worden aan boord gebracht en in je hut geplaatst. Helaas is een hoog-laag bed aan boord niet mogelijk, maar er zijn diverse mogelijkheden om dit zoveel mogelijk te compenseren.

Hoe boek ik een cruise, met begeleiding of met zorg? Neem met ons contact op. Wij kijken dan met jou wat er nodig is om je een mooie cruisereis te laten maken.

‘*’ een sloepenrol is een verplichte noodoefening, die gedaan wordt met alle gasten, voor het schip met de cruise start, zodat je weet hoe te handelen bij calamiteiten. Wil je nog veel meer weten over cruise? Lees dan onze blog: Cruise met A tot Z reizen
Wil je weten wanneer wij cruises gaan maken? Kijk dan op: Cruises die wij gaan maken Wil je zelfstandig een cruise maken maar wel bij een cruisespecialist boeken? Kijk dan op: Ideeën voor een cruise of neem contact met ons op.

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *