Bordeaux

Bordeaux, meer dan wijn

Laten we toch maar eerst met de wijn beginnen, want de stad Bordeaux ademt natuurlijk wijn. Dat is ook goed zichtbaar met La Cité du Vin, een bijzonder modern gebouw, dat de ziel van de wijn moet voorstellen. Het ligt tussen de stad en de rivieren en is het nieuwe symbool van Bordeaux en haar omgeving. In het bouwwerk zie je overal binnen en buiten vloeiende ronde vormen, die de wijn symboliseren. In het museum leer je de wereld van de wijnstokken kennen en de geschiedenis van de wijn. Het gebouw geeft je ook een mooi uitzicht over Bordeaux vanaf de 35 meter hoge toren. Natuurlijk is er ook een proeverij mogelijk.

Mocht dit allemaal te groots voor je zijn. In het centrum van Bordeaux is ook het knusse Musée des Vins.
Wij verlaten hier verder de wijn en laten het over aan de kenners 🙂

Bordeaux is niet alleen een wijnstad, maar ook een prachtige stad aan de rivier de Garonne  met mooie pleinen, waaraan prachtige gebouwen staan en naast de wijnmusea ook het CAPC museum met moderne kunstwerken. Zeker een bezoek waard.
Bordeaux is leuk voor een dag tijdens een cruise naar de Middellandse zee, maar zeker ook voor een stedentrip.
Wij gaan nu langs de mooie pleinen van Bordeaux om je een indruk te geven wat deze prachtige stad nog meer te bieden heeft.

Place de la Bourse

Een mooi plein aan de oever van de Garonne. Het is een bijzonder plein met mooie gebouwen, zoals het paleis de la Bourse, het Musée National des Douanes en de prachtige Fontaine des Trois-Grâce. Het bijzondere is echter het grote ondiepe waterbassin, de Miroir d’Eau. Deze waterspiegel reflecteert het hele plein.

Placedelacomedie

Place de la Comédie

Het plein van het Grand Theâtre met een indrukwekkend neoclassicistisch voorgevel met twaalf pilaren met elk een Romeins beeld. Het theater is van binnen ook prachtig met een plafond met blauw en goud, bijzondere meubels en kunstwerken. Je kan het bekijken tijdens een rondleiding of natuurlijk tijdens een leuke theatervoorstelling.

Place Pey-Berland

Met het de prachtige Cathédrale Saint-André en de mooie toren, Tour Pey-Berland. De kathedraal op UNESCO-werelderfgoedlijst is bijzonder door de verschillende bouwstijlen. Bekijk ook de beeldengroep Portails Royaux aan de noordkant van de kerk. Ook de binnenkant heeft veel verschillende stijlen en is zeker een bezoek waard. Naast de kerk staat de 66 meter hoge Tour Prey-Berland met een mooi koper beeld en natuurlijk een mooi uitzicht.

tour-peyland

Er is nog een mooie kathedraal in Bordeaux met ook een losse klokkentoren (114 meter hoog), de Basilique Saint-Michel. De wijk Saint-Michel is een heel leuke wijk met veel marktjes. Op maandag en zaterdag is er een markt om de kathedraal.

Mocht je na dit alles even een rustig plekje wil zoeken, ga dan naar de Jardin Botanique met grote tuinen om heerlijk rond te dwalen. Er zijn 3000 verschillende planten en er is zelfs een museum en bibliotheek, maar ook een restaurant voor een hapje en drankje.

Bordeaux

Voor wij Bordeaux verlaten, lopen wij nog even over de Pont de Piere. De brug uit 1822 over de Garonne is 487 meter lang en bestaat uit 17 bogen. Je kunt er rustig lopen, want het is alleen open voor voetgangers, fietsers en trams. Aan de overkant heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Bordeaux.

Bordeaux is echt heel leuk, proost!

Wil je meer lezen over plaatsen in Frankrijk? We hebben geschreven over: De toegankelijkheid van ParijsPicardie, Disneyland Parijs, Gourdon en Gourdon en omgeving 

Zoek je een aangepaste accommodatie in Frankrijk? Deze staan op: Aangepaste accommodaties in Frankrijk

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *